Zo verwijder je wijnvlekken het best
Of het nu gaat om een mooi blouseje, je favoriete tafelkleed of het tapijt: wijnvlekken zijn nooit fijn. Hoe je ze het best verwijdert? Wij leggen je het van A tot Z uit.
Er zijn verschillende methoden om vlekken van met name rode wijn weg te halen en allemaal hebben ze één ding gemeen: begin zo snel mogelijk.
Zout
De bekendste manier is misschien wel die met zout. Hiervoor leg je meteen na het morsen een flinke hoeveelheid keukenzout op de vlek, waardoor de wijn wordt geabsorbeerd.
Dit kan even duren en gebruik vooral meer zout dan je denkt nodig te hebben.
Afwasmiddel
Onze favoriete methode is met afwasmiddel. Druppel zo snel mogelijk na het morsen een beetje afwasmiddel (afhankelijk van de grootte van de vlek) op een theedoek. Maak nat met warm water en ‘aai’ hiermee over de vlek.
Ga er vervolgens overheen met een schoon stukje theedoek (wederom met warm water nat gemaakt) en wrijf voorzichtig het afwasmiddel eruit. Pas hiermee wel op, want door te lang en hard wrijven kun je ervoor zorgen dat de vlek juist meer in de stof trekt.