Zo tover je ‘gewoon’ roomijs om tot een culinair dessert
Ijs is natuurlijk een heel makkelijk en lekker toetje voor een diner. Maar je kan veel meer doen dan alleen een bolletje ijs in een schaaltje droppen! Een aantal tips om je dessert nog leuker en lekkerder te maken.
Schep je ijs een keer niet met een ijsschep, maar snijd het! Dit werkt vooral ideaal met ijs in bekers, zoals Ben & Jerry’s of Häagen-Dasz. Op die manier krijg een heel ander en leuk effect.
Maak een ijsssandwich met koekjes, wafels of macarons (!) met daartussen een bolletje ijs.
Serveer meerdere bolletjes ijs achter elkaar op een lang bordje, eventueel op een bedje van koekkruimels of gehakte noten. Ook leuk om dit in het midden van de tafel te zetten: kan iedereen aanvallen!
Serveer je roomijs (of sorbetijs) eens in een theekopje met wat gehakte nootjes eroverheen.
Maak je eigen ijshoorntjes!
Koop kant-en-klare ijshoorntjes (bij de supermarkt, ijssalon of groothandel), dip ze in getemperde chocolade en versier met sprinkles en discodip.
Bij je ijs kan je een chocolade- of aardbeiensaus serveren, maar je kan je ijs nog specialer maken met bijvoorbeeld dessertwijn, balsamico-azijn of zelfs Guinness bier! Of pak het traditioneel Italiaans aan en maak een affogato: hiervoor giet je hete, sterke espresso over je bolletje roomijs.