Zo maak je carpaccio met een twist
Carpaccio, wie houdt er niet van? Vandaag 6 zalige variaties op dit alom geliefde gerecht.
Het Italiaanse gerecht werd in de jaren ’50 bedacht door Giuseppe Cipriani, eigenaar van Harry’s Bar in Venetië. Hier kwamen beroemde gasten als Ernest Hemingway en Charlie Chaplin, maar ook gravin Amalia Nani Mocenigo. Speciaal voor haar werd het gerecht bedacht, omdat ze vanwege bloedarmoede rauw rood vlees moest eten.
Mangiare!
Waar carpaccio traditioneel wordt geserveerd met een dressing op basis van onder andere mayonaise, Worcestershiresaus en citroensap, zien we vandaag de dag steeds meer twists ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan carpaccio met…
Truffel
Het zwarte goud is wat ons betreft de ultieme toevoeging aan een mooi bord carpaccio. Vers geschaafd of in de vorm van een geconcentreerde olie, mayonaise of tapenade.
Pesto
In menig restaurant wordt het rauwe vlees geserveerd met een combinatie van pesto, zongedroogde tomaatjes, pijnbompitjes en Parmezaan. Maak de pesto en tomaatjes zelf en je hebt gegarandeerd een feestje op je bord.
Vis
Wist je dat je het vlees in carpaccio ook kunt vervangen door vis? Gebruik bijvoorbeeld plakjes rauwe zalm, coquille, zeebaars of tonijn. Minstens net zo lekker en heerlijk zomers.
Kappertjes
Ook kappertjes doen het goed, bijvoorbeeld in combinatie met gerijpte balsamico-azijn, rode-uienringen en vers gemalen zwarte peper.
Courgette
Als vegetariër hoef je deze zalige bereidingswijze niet aan je voorbij te laten gaan. Je kunt namelijk ook groenten gebruiken! Al eerder schreven we over bietjes, maar je kunt ook dun gesneden tomaat of courgette gebruiken.
Besprenkel bij deze laatste de plakjes met extra vierge olijfolie, citroensap, peper en zout, en garneer met geitenkaas, gewelde rozijntjes en je favoriete kruiden.
Avocado
Of… Wat denk je van avocado?! De combinatie avocado en basilicum(olie) is waanzinnig en met een beetje vers gemalen peper de perfecte partner voor een bordje carpaccio.