Zo breng je koude eieren op kamertemperatuur in een mum van tijd
Waar de meeste (bak)recepten vragen om eieren op kamertemperatuur, zijn er ook veel mensen die hun eitjes bewaren in de koelkast. Of dat de juiste manier is doet er vandaag niet toe, want we vonden op TheKitchn een simpele truc om ze binnen no time weer op kamertemperatuur te brengen.
Waarom eieren überhaupt op kamertemperatuur moeten zijn? Hierdoor mengen ze veel beter met het beslag of deeg, waardoor je sneller een homogene consistentie krijgt.
Daarbij worden ze gemixt luchtiger, wat zeker bij cakes en taarten ideaal is. Let overigens wel op dat je het beslag gelijk gebruikt, want eenmaal gemixt verliezen ze ook sneller hun luchtigheid.
De truc
Het enige wat je hoeft te doen is ze in een kom leggen met (lauw)warm water. Laat ze een minuut of vijf rusten en je bent good to go!
Doe je dit op het moment dat je de keuken binnenstapt, dan zijn ze op kamertemperatuur tegen de tijd dat je de resterende ingrediënten hebt verzameld en afgewogen.