Bij Yikou in Parijs serveren ze fantastische gekleurde dim sum
Wat krijg je als je de Chinese dim sum kruist met de Franse keuken? De fantastische dim sum van Yikou in Parijs. Bij dit restaurant serveren ze de mooiste gekleurde dim sum met intrigerende smaken als aubergine & lavendel of kreeftenbisque & lychee.
Gekleurde dim sum
We kwamen Yikou op het spoor dankzij Yvette van Boven, die er onlangs at en dat deelde op Instagram. Hier. Wil. Je. Heen.
Wat Yikou namelijk fantastisch doet, is dim sum op een nieuwe, creatieve manier presenteren. Niet alleen maken ze hier gekleurde dim sum – van rood tot zwart en paars – maar ze experimenteren ook met Franse smaakcombinaties.
Chinees meets Frans
Denk aan dumplings gevuld met coquille, garnalen, wortel, selderij en pain d’épices (peperkoek). Of met rode kool, gekonfijte prei, tofu en Granny Smith. Of met kip, waterkastanjes en zwarte truffel.
Naast dumplings zijn er ook bao’s (steamed buns) met bijvoorbeeld pekingeend in koffiesaus, rode rijstvellen gevuld met mango, gember, pinda’s en een pruimensaus en chips van lotuswortel.
Bijpassende cocktails
En wat past er nu beter bij dim sum dan een goede cocktail? Bij Yikou kun je helemaal los: ook de cocktails zijn Chinees-Frans geïnspireerd. Neem Le Chengasme: Franse gin doordrenkt met Sichuan-peper, tonic en komkommer. Of Franse wodka met hibiscus, citroen, Montélimar nougat en koriander.
Liever alcoholvrij? Er is ook goede thee en ijsthee, bijvoorbeeld groene ijsthee met yuzu en basilicum. Past perfect bij je dumplings.
Yikou is van dinsdag t/m zondag geopend voor lunch en diner. Reserveren kan online.