Witte asperges schillen doe je zo
De witte asperges liggen, heel vroeg, nu al in de winkels. Heerlijk! Maar hoe schil je dit witte goud nu goed? Witte asperges schillen doe je zo:
Was de asperges zorgvuldig. Snijd voor het schillen ongeveer 1,5 cm van de kontjes af, die zijn vaak houterig en droog. Leg de asperges dan 30 minuten in een grote bak met koud water. Hierdoor kunnen ze zich weer vol zuigen met water en zijn ze beter te schillen.
Leg de asperges plat op een werkblad; houd ze niet schuin omhoog, want dan schil je onevenredig. Schil de stengels met een dunschiller of een speciale aspergeschiller. Schil royaal en twee keer geheel rond zodat er geen vezelige stukjes schil achterblijven.
Loop de asperges na en check of er ergens nog schil zit of er te dikke stukken zitten. Weet: aan de uiteindes moet je iets meer afschillen dan in het midden en de topjes. En dan… koken maar!