Winters weekmenu voor 2 t/m 8 december
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. In dit weekmenu: lekkere winterse gerechten.
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.
Weekmenu voor 2 t/m 8 december
Maandag
Deze hartverwarmende pastinaaksoep met prei is de winter in een kommetje. Lekker zoet door ‘n appeltje en barstensvol groentes.
> Naar het recept: hartverwarmende pastinaaksoep met prei en appel
Dinsdag
Melanzane alla parmigiana: je mag ons er ‘s nachts voor wakker maken. Als we het maar niet zelf hoeven te bereiden, want plakjes aubergine frituren (of grillen) is niet onze grootste hobby. Daar hebben we iets op verzonnen: voor dít makkelijke melanzane-recept in dit weekmenu hoef je niet te frituren of grillen.
> Naar het recept: makkelijke melanzane alla parmigiana
Woensdag
Hij is de chefkok en mede-eigenaar van het rete-gezellige Café Marseille in Rotterdam, maar als er een goede fles op tafel komt, komen vast ook de spannende scheepsverhalen van Derk Jan ‘DJ’ Wooldrik boven. De voormalig scheepskok reisde van Mumbai tot Lagos, maar één ding kwam overal ter wereld op tafel: de snert van zijn moeder. Dit weekmenu-recept kun je zowel in een snelkookpan maken (in 30 minuten) of in een gewone pan.
> Naar het recept: snert maken (in een snelkookpan of in een gewone pan) uit ‘Café Marseille’
Donderdag
Het perfecte dessert voor op pakjesavond! Deze makkelijke taart gaat zó op een bakplaat de oven in en heeft in iedere laag de heerlijke smaak van kruidnoten.
> Naar het recept: fantastische pepernotentaart van de bakplaat
Vrijdag
Prei is overal. In terrines en plaattaarten, maar ook op bakplaten en barbecues. Hartstikke spannend, maar die prachtige groente doet het natuurlijk ook gewoon goed in een stamppot. Neem bijvoorbeeld deze preistamppot met pittige honing-mosterdjus. Dit weekmenu-recept is lekker Hollands met een extra kick.
> Naar het recept: preistamppot met pittige honing-mosterdjus
Zaterdag
Wij durven stellen dat we een nieuw favoriet ovengerecht hebben. Deze ovenschotel van gehaktballen in tomatensaus bevat namelijk de lekkerste gehaktballen die we in tijden hebben gehad, zonder overdrijven.
> Naar het recept: ovenschotel van gehaktballen in tomatensaus (meatball bake)
Zondag
Dit boerenkool (basis)recept mét worst is het enige basisrecept dat je nodig hebt voor deze winterklassieker. Misschien wel het meest winterse gerecht in dit weekmenu.
> Naar het recept: klassieke boerenkool (het enige basisrecept dat je nodig hebt)