Megin Kimmijser
Megin Kimmijser Inspiratie Vandaag
Leestijd: 2 minuten

Winters weekmenu voor 2 t/m 8 december

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. In dit weekmenu: lekkere winterse gerechten. 

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.

Weekmenu voor 2 t/m 8 december

Maandag

Deze hartverwarmende pastinaaksoep met prei is de winter in een kommetje. Lekker zoet door ‘n appeltje en barstensvol groentes.

> Naar het recept: hartverwarmende pastinaaksoep met prei en appel

Pastinaaksoep met prei
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Dinsdag

Melanzane alla parmigiana: je mag ons er ‘s nachts voor wakker maken. Als we het maar niet zelf hoeven te bereiden, want plakjes aubergine frituren (of grillen) is niet onze grootste hobby. Daar hebben we iets op verzonnen: voor dít makkelijke melanzane-recept in dit weekmenu hoef je niet te frituren of grillen.

> Naar het recept: makkelijke melanzane alla parmigiana

Makkelijke melanzane alla parmigiana
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Woensdag

Hij is de chefkok en mede-eigenaar van het rete-gezellige Café Marseille in Rotterdam, maar als er een goede fles op tafel komt, komen vast ook de spannende scheepsverhalen van Derk Jan ‘DJ’ Wooldrik boven. De voormalig scheepskok reisde van Mumbai tot Lagos, maar één ding kwam overal ter wereld op tafel: de snert van zijn moeder. Dit weekmenu-recept kun je zowel in een snelkookpan maken (in 30 minuten) of in een gewone pan.

> Naar het recept: snert maken (in een snelkookpan of in een gewone pan) uit ‘Café Marseille’

Snert maken recept
Elvan Ünlü voor Café Marseille

Donderdag

Het perfecte dessert voor op pakjesavond! Deze makkelijke taart gaat zó op een bakplaat de oven in en heeft in iedere laag de heerlijke smaak van kruidnoten.

> Naar het recept: fantastische pepernotentaart van de bakplaat

Pepernoten taart | recept voor de feestdagen
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Vrijdag

Prei is overal. In terrines en plaattaarten, maar ook op bakplaten en barbecues. Hartstikke spannend, maar die prachtige groente doet het natuurlijk ook gewoon goed in een stamppot. Neem bijvoorbeeld deze preistamppot met pittige honing-mosterdjus. Dit weekmenu-recept is lekker Hollands met een extra kick.

> Naar het recept: preistamppot met pittige honing-mosterdjus

Preistamppot met honing-mosterdjus en rookworst
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zaterdag

Wij durven stellen dat we een nieuw favoriet ovengerecht hebben. Deze ovenschotel van gehaktballen in tomatensaus bevat namelijk de lekkerste gehaktballen die we in tijden hebben gehad, zonder overdrijven.

> Naar het recept: ovenschotel van gehaktballen in tomatensaus (meatball bake)

Ovenschotel met gehaktballen in tomatensaus
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zondag

Dit boerenkool (basis)recept mét worst is het enige basisrecept dat je nodig hebt voor deze winterklassieker. Misschien wel het meest winterse gerecht in dit weekmenu.

> Naar het recept: klassieke boerenkool (het enige basisrecept dat je nodig hebt)

Basis recept voor Stampot Boerenkool
Bron: Melvin Sturm voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.