Dit restaurant maakt wentelteefjes van courgettebrood met basilicum-anglaise
Bij restaurant Besaw’s in de Amerikaanse stad Portland maken ze wentelteefjes van courgettebrood, opgediend met een crème anglaise van basilicum. Wow!
Wentelteefjes van courgettebrood
Iedereen hartje wentelteefjes. Ze zijn zó lekker, dat je haast zou vergeten dat het is uitgevonden om oudbakken brood mee op te maken.
Wentelteefjes komen in allerlei soorten en maten (of moeten we zeggen: smaken?) voorbij. Met bacon, met yoghurt & fruit, van brioche, gegrild, gefrituurd of met een scheut Bourbon erdoorheen.
Maar restaurant Besaw’s in de Amerikaanse stad Portland maakt er wel iets héél bijzonders van. Om te beginnen maken zij hun wentelteefjes van courgettebrood. En da’s nog niet alles.
Dé hemelse modder met amandelcrunch en crème anglaise van Hotel de Goudfazant
Basilicum-anglaise
Want de echte verrassing is de crème anglaise die vlak voor het opdienen over de wentelteefjes van courgettebrood gaat. Crème anglaise is van origine een gladde, zoete vanillesaus, maar bij Besaws maken ze ‘m dus lekker fris (en groen!) met basilicum.
Verder worden de wentelteefjes nog opgediend met wat poedersuiker en een handje granola, voor wat crunch en textuur. Do try this at home!
Onze favoriete wentelteefjes-recepten:
- Culy Basics: de ultieme wentelteefjes
- Culy Homemade: torrija (fantastische Spaanse wentelteefjes met kokosroom)
- Briochewentelteefjes met bacon en banaan