Weekmenu voor 4 t/m 10 september: een ode aan de zomer
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. De zomer is officieel ten einde, maar we kunnen er nog niet aan wennen. Daarom willen we nog een week lang genieten van al het lekkers dat we afgelopen zomer aten. Makkelijk, maar toch de zon op je bord, het kan!
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!
Wat eten we vandaag met Culy’s weekmenu?
Maandag
De zomer was goed, daar kunnen we ‘t over eens zijn. We werden getrakteerd op lange zonnige dagen en genoten volop. Maar die warmte nam af en toe onze kooklust weg, moeten we eerlijk toegeven. Tot het moment dat het tomatenseizoen officieel geopend was, toen maakten we bordjes tomaten alsof ons leven er vanaf hing. Deze tomatensalade met vitello tonnatosaus was dan ook een echt succesnummer deze zomer. Alsof je even op een Italiaans terras zit.
Tip: vind je dit geen volwaardige avondmaaltijd? Koop een lekker brood, toast het en maak in de tussentijd burrata. Voeg alles samen en je hebt een panzanella deluxe.
> Naar recept: Tomatensalade met vitello tonnatosaus
Dinsdag
Een weekmenu met al het goeds van de zomer, daar mag een populaire barbecuespies niet in ontbreken. Wellicht gunt moeder natuur ons de eerste weken van september nog een goeie barbecueavond, zo niet: deze spies kun je ook prima in de pan maken. Stokbrood erbij, lekkere salade en eventueel nog wat andere barbecue bites en je zit gebakken.
> Naar recept: Surf ‘n turf barbecuespiesjes met garnalen en chorizo
Woensdag
Als er een product is dat afgelopen zomer zijn rentree heeft gemaakt, dan is het de pistache wel. O-ver-al dook het op. En ach, we klagen niet, want dit groene nootje is ook al jaren onze favoriet. Dit weekmenu met het beste van de zomer zou dan ook niet compleet zijn zonder pastagerecht met mortadella, burrata en uiteraard: pistache.
> Naar recept: Pasta met mortadella, burrata en pistache
Donderdag
Door het mooie weer waren we onze kooklust af en toe eens kwijt deze zomer, maar de regenachtige dagen brachten ‘m daarna helemaal terug. Hup, de keuken in en de lekkerste gerechten maken. En hoewel ‘t niet vaak op ons weekmenu stond, brengt deze ramen met zomerse smaken ons toch even terug naar ons favoriete seizoen.
> Naar recept: Ramen bowl met zomerse smaken
Vrijdag
Zij die dit jaar voor het eerst een moestuin ‘runnen’ weten direct waar andere tuinierders het andere jaren over hadden: de courgette is overal. Deze courgettesalade van gekarameliseerde courgettes is dan ook onmisbaar op dit weekmenu met het beste van de zomer.
> Naar recept: Courgettesalade van gekarameliseerde courgettes
Zaterdag
Als de mussen van het dak vielen, hadden we geen zin in warm eten. Althans: totdat Culy’s Nancy met Korean Fried Kibbeling op de proppen kwam. Sindsdien staat deze – nu al – klassieker vaak op ons weekmenu. Zelfs afgelopen zomer! Want zweten van de hitte en zweten van de pit is nou eenmaal een gouden combi, blijkt.
> Naar recept: Korean fried kibbeling met rijst en komkommersalade
Zondag
Kijken we terug naar onze favoriete zomergerechten, dan was de Italiaanse keuken toch sterk aanwezig. Niet per se de pasta’s, maar wel de gnocchi. Onze gnocchi-liefde is deze zomer weer helemaal teruggekomen en we verwachten niet dat dat af gaat nemen met de herfst in aantocht. Deze gnocchi met garnalen en een pittige botersaus van madame Jeanette was niet weg te denken uit onze keukens.
> Naar recept: Gnocchi met garnalen, madame-jeanetteboter en dille