Weekmenu: volledig in het teken van Wereld Veganisme Dag 2020
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Zondag 1 november is het Wereld Veganisme Dag en dat vieren we met een volledig veganistisch weekmenu.
Veganistisch eten is met de jaren populairder geworden. Het weglaten van eieren, melk of andere dierlijke producten is allang niet meer gek en er is een breed scala aan alternatieven te vinden. Aanstaande zondag is het Wereld Veganisme Dag. Reden genoeg om Culy’s lekkerste vegan recepten eens even te delen in dit weekmenu.
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s
Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!
Maandag
Couscous op maandag. Door de zoetige toevoeging van rozijnen, gekaramelliseerde rode ui en kaneel is dit gerecht perfect in evenwicht. Het wordt zoet-hartig door de combinatie met venkel en komijn. Een goed gevulde maaltijd waarin ook kikkererwten een rol te pakken hebben.
> Naar recept: Couscous met venkel, olijven en gekaramelliseerde rode ui
Dinsdag
In dit weekmenu maken we meer dan genoeg ruimte voor deze verrukkelijke Indiase dhal. Door het gebruik van regenboogwortels krijgt het gerecht direct een súper vrolijke uitstraling. Uitermate lekker met de toevoeging van bloemkoolrijst. Van de aroma’s afkomstig uit deze dhal zou je het liefste een huisparfum laten maken.
> Naar recept: Indiase dhal met kleurrijke wortels en tofu
Woensdag
Kastanjes horen he-le-maal bij de tijd van het jaar en daarom mogen ze niet missen in dit weekmenu. En wist je dat kastanjes en kikkererwten een magische combi vormen? De soep is door gebruik van deze ingrediënten een echte maaltijdsoep. Grappig trouwens dat kikkererwten ooit de naam ‘kikkererwten’ kregen, terwijl deze peulen niks te maken hebben met kikkers.
> Naar recept: Soep met kikkererwten en kastanjes
Donderdag
Een falafelbowl mag niet ontbreken binnen dit weekmenu. Falafel is een fantastische veganistische uitvinding, die we niet meer kunnen missen. Het fijne aan deze bowl is dat je zelf de ingrediënten kunt bepalen. Toch is dit recept met spinazie, bietenhummus en zoete aardappel een waar feestnummer. Ook nog eens een bijdrager aan “het oog wilt ook wat”.
> Naar recept: Falafel bowl met zoete aardappel en avocado
Vrijdag
Geen taco Tuesday maar taco Friday in dit weekmenu. En voor dit recept vervang je de crème fraîche door een veganistische optie, zoals ongezoete sojayoghurt. Omdat jackfruit een super alternatief is voor vlees en geweldig smaakt als je het marineert in een goede marinade. In dit recept wordt de jackfruit aangemaakt met een marinade van chipotlepepers. Yum.
> Naar recept: Taco’s met pulled jackfruit en chipotle
Zaterdag
Binnen deze veganistische week wíl je deze dan dan noodles niet missen. Warning: het gerecht is spicy. Goed om een koud glas plantaardige melk naast te zetten, mocht het je te heet onder de voeten worden. Het recept is afkomstig uit de Sichuanese keuken. Gerechtjes afkomstig uit deze Chinese streek staan bekend om hun pittige imago.
> Naar recept: Pittige dan dan noodles met pulled oats
Zondag
Dit weekmenu wordt afgesloten met deze geweldige vegan hotdog. Deze hotdog is er zo eentje die je niet zou kunnen onderscheiden van een hotdog gemaakt van vlees. Zó knap! Op een hotdog mogen uiteraard de augurk, (vegan) mosterd en mayo niet ontbreken. Inclusief zuurkool: een perfecte toevoeging voor de tijd van het jaar.
> Naar recept: Vegan hotdog (met de Beyond Sausage)