Weekmenu: wat eten we in de week van kerst?
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Zeker in die gekke week naar kerst toe kun je wel wat inspiratie gebruiken, toch?
Het is een bijzondere week, want dikke kans dat je drie dagen staat te kerst-koken (of zit te kerst-eten). Dan wil je de andere dagen liefst zo min mogelijk tijd in de keuken doorbrengen (hooguit voor het bakken van kerstkoekjes). Wij hebben daarom een selectie gemaakt van lekkere, makkelijke gerechten die perfect zijn voor de komende week.
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s
Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!
Maandag
Dat een simpel, snel stamppotje iets kan zijn waarbij je je bord en je bestek aflikt: dat is natuurlijk het ultieme streven. Wij denken dat we een heel eind zijn gekomen met deze stamppot met pastinaak, waterkers en kerrie(gehakt)balletjes.
> Naar recept: stamppot met pastinaak, waterkers en kerrieballetjes
Dinsdag
Een romige dressing op basis van kokosmelk, een hoop knapperige groenten en een crunchy topping van gebakken uitjes en kroepoek: deze Aziatische maaltijdsalade heeft alle eigenschappen van een goeie maaltijd.
> Naar recept: Aziatische maaltijdsalade met Chinese kool en kroepoek
Woensdag
Op woensdag willen we nog even iets binnenkrijgen wat totáál niet kerstig is. Deze buddha bowl met zalm is licht, fris en barst van de gezonde vetten.
> Naar recept: buddha bowl met zalm, bruine rijst en pickles
Donderdag
Vandaag is het kerstavond: uitpakken dus! Maak bijvoorbeeld deze feestelijke rodekoolsteaks met pastinaakcrème en kruidkoek-croutons: een tof vega hoofdgerecht voor kerst.
> Naar recept: rodekoolsteaks met pastinaakcrème en kruidkoek-croutons
Vrijdag
Op eerste kerstdag gaan we voor een kerstklassieker: kalkoen! Niet een hele vogel, maar makkelijke kalkoen met bruine boter, cranberry & mosterdzaadjes. Zó lekker.
> Naar recept: makkelijke kalkoen met bruine boter, cranberry & mosterdzaadjes
Zaterdag
Op tweede kerstdag mag het wel een beetje makkelijker. Maar we willen wel iets feestelijks natuurlijk. Deze risotto met pompoen en bitterkoekjes heeft de feestelijke smaken van kerst. Daarmee zet je toch iets bijzonders op tafel, maar is niet te moeilijk.
> Naar recept: risotto met pompoen en bitterkoekjes
Zondag
Na drie dagen vol eten en kerstkransjes, mag het wel een beetje lichter vandaag. We gaan daarom voor een heerlijk licht wontonsoepje!
> Naar recept: snelle Chinese wontonsoep