Weekmenu voor 7 oktober t/m 13 oktober: herfstige smaken
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week: herfstige smaken.
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.
Weekmenu voor 7 oktober t/m 13 oktober
Maandag
Dit is een heel makkelijk recept voor rigatoni Amatriciana. Het levert een pasta op die net zo lekker smaakt als in een Italiaans toprestaurant. Het geheim zit ‘m erin dat je de oven het zware werk laat doen. Niet verder vertellen hoor.
> Naar het recept: rigatoni met pittige tomatensaus en spek (pasta Amatriciana)
Dinsdag
Heb jij ze al gespot? De eerste spruiten liggen weer in de winkel. Gehaat door de één en geliefd door de ander. Wij behoren absoluut tot die laatste groep; zeker in combinatie met dit overheerlijke recept met zalm en eiernoedels.
> Naar het recept: eiernoodles met zalm, ketjapspruitjes en sambal
Woensdag
Recepten voor curry’s kunnen nog wel eens afschrikken vanwege van hun ellenlange lijst aan ingrediënten. Bij deze vegetarische Indiase pompoencurry beloven we dat dat reuze meevalt. Bovendien zet ‘t één van onze favoriete specerijen in de kijker: karwijzaad. Die zorgt voor een aangename warmte.
> Naar het recept: vegetarische Indiase pompoencurry
Donderdag
Een recept voor ouderwetse mosterdsoep met spekjes en croutons: dá’s nog eens nostalgisch genieten binnen dit weekmenu. De croutons krijgen tijdens het bakken een scheutje bier, voor een volwassenere smaak. Kun je de rest van het biertje bij je soep opdrinken, want echt: die combinatie is goud; vooral op een donderdag.
> Naar het recept: mosterdsoep met spekjes
Vrijdag
Een simpel basisrecept voor andijviestamppot met spekjes? Dat krijg je van ons. De kracht zit ‘m in de gesmoorde uien en een schep crème fraîche. Wedden dat je dit recept er nog heel vaak bij gaat nemen?
> Naar het recept: andijviestamppot met spekjes, gesmoorde uien en crème fraîche
Zaterdag
Hoe we de regenachtige dagen doorkomen op de Culy-redactie? Dat doen we met deze herfstige ramen met paddenstoelen. Want da’s nou echt een hartverwarmend gerecht.
> Naar het recept: herfstige ramen met paddenstoelen
Zondag
Goudbruin gebakken in de pan, afgemaakt met stroop en opgerold: de pannenkoek heeft al jaren een bijzondere plaats in ons hart veroverd. En met dit pannenkoekenrecept laten we je zien hoe je de aller-, maar dan ook állerlekkerste maakt. Schreeuwt er iets meer zondag in het weekmenu dan dit?
> Naar het recept: het ultieme pannenkoekenrecept