Melvin Sturm
Melvin Sturm Inspiratie 3 okt 2024
Leestijd: 2 minuten

Weekmenu voor 7 oktober t/m 13 oktober: herfstige smaken

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week: herfstige smaken.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.

Weekmenu voor 7 oktober t/m 13 oktober

Maandag

Dit is een heel makkelijk recept voor rigatoni Amatriciana. Het levert een pasta op die net zo lekker smaakt als in een Italiaans toprestaurant. Het geheim zit ‘m erin dat je de oven het zware werk laat doen. Niet verder vertellen hoor.

Pasta amatriciana
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar het recept: rigatoni met pittige tomatensaus en spek (pasta Amatriciana)

Dinsdag

Heb jij ze al gespot? De eerste spruiten liggen weer in de winkel. Gehaat door de één en geliefd door de ander. Wij behoren absoluut tot die laatste groep; zeker in combinatie met dit overheerlijke recept met zalm en eiernoedels.

Noodles met zalm en spruitjes
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar het recept: eiernoodles met zalm, ketjapspruitjes en sambal

Woensdag

Recepten voor curry’s kunnen nog wel eens afschrikken vanwege van hun ellenlange lijst aan ingrediënten. Bij deze vegetarische Indiase pompoencurry beloven we dat dat reuze meevalt. Bovendien zet ‘t één van onze favoriete specerijen in de kijker: karwijzaad. Die zorgt voor een aangename warmte.

Wat is het verschil tussen komijnzaad en karwijzaad?

Indiase pompoencurry
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar het recept: vegetarische Indiase pompoencurry

Donderdag

Een recept voor ouderwetse mosterdsoep met spekjes en croutons: dá’s nog eens nostalgisch genieten binnen dit weekmenu. De croutons krijgen tijdens het bakken een scheutje bier, voor een volwassenere smaak. Kun je de rest van het biertje bij je soep opdrinken, want echt: die combinatie is goud; vooral op een donderdag.

mosterdsoep recept met spekjes en biercroutons
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar het recept: mosterdsoep met spekjes

Vrijdag

Een simpel basisrecept voor andijviestamppot met spekjes? Dat krijg je van ons. De kracht zit ‘m in de gesmoorde uien en een schep crème fraîche. Wedden dat je dit recept er nog heel vaak bij gaat nemen?

Andijviestamppot: simpel basis recept
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar het recept: andijviestamppot met spekjes, gesmoorde uien en crème fraîche

Zaterdag

Hoe we de regenachtige dagen doorkomen op de Culy-redactie? Dat doen we met deze herfstige ramen met paddenstoelen. Want da’s nou echt een hartverwarmend gerecht.

Ramen met paddenstoelen
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

> Naar het recept: herfstige ramen met paddenstoelen

Zondag

Goudbruin gebakken in de pan, afgemaakt met stroop en opgerold: de pannenkoek heeft al jaren een bijzondere plaats in ons hart veroverd. En met dit pannenkoekenrecept laten we je zien hoe je de aller-, maar dan ook állerlekkerste maakt. Schreeuwt er iets meer zondag in het weekmenu dan dit?

Pannenkoeken recept
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

> Naar het recept: het ultieme pannenkoekenrecept

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.