Weekmenu voor 9 t/m 15 september
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week een smaakvolle variatie aan vis, vlees en vega!
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.
Weekmenu voor 9 t/m 15 september
Maandag
We vatten de week aan met een kick. Deze korean fried kibbeling is namelijk alles wat je nodig hebt om je week goed te beginnen. Hij is pittig, maar niet too much. Tip: maak wat extra van die komkommersalade, dan kun je dat de volgende dag meenemen naar werk als lunch.
> Naar recept: Korean Fried Kibbeling met rijst en smashed komkommersalade
Dinsdag
We love bowls! Ze zien er niet alleen vrolijk uit, ze zijn ook nog eens vullend en snel klaar. Deze week kiezen we voor een burrito bowl met kip, limoen-korianderrijst en drie (!) verschillende salsa’s. Klinkt misschien als een behoorlijk karwei, maar dat is het zeker niet. Wil je ‘m liever vega? Dan kun je de kip weglaten of vervangen voor een vega optie.
> Naar recept: Burrito bowl met kip, limoen-korianderrijst en salsa’s
Woensdag
Nu de herfst heel langzaamaan zijn intrede maakt, verlangen we net iets vaker naar warme kommetjes geluk. Het soepseizoen gaat bijna van start en daarom introduceren we voorzichtig dit frisse venkelsoepje – ideaal voor halverwege de week. Maak wat extra, daar zul je jezelf op een later moment nog dankbaar voor zijn.
> Naar recept: Fris vega venkelsoepje met sinaasappel
Donderdag
Hoewel we graag uren in de keuken staan, zijn er ook dagen waarop we niets liever doen dan achterover leunen op de bank. Op die dagen maken we het onszelf gemakkelijk met deze simpele traybake met zalm. Laat die oven maar het werk doen!
> Naar recept: Traybake met zalm, broccoli en aardappels
Vrijdag
Vrijdagen schreeuwen om comfort food en op zijn beurt schreeuwen wij dan “gnocchi!”. Deze gnocchi caprese is je nieuwe favoriete comfort food. Niet alleen omdat ‘ie binnen een kwartier op tafel staat, ook omwille van die super-Italiaanse smaken. Caprese waar je u tegen zegt!
> Naar recept: Gnocchi caprese
Zaterdag
Op zaterdagen pakken we graag uit met ons avondeten. We hebben de hele dag tijd om in de keuken te staan en die nemen we dan ook ruim. Deze birria taco’s zijn zo’n ideaal zaterdagproject. Deze gebakken taco’s zijn gevuld met sappig rundvlees en gesmolten kaas, waarna je ze dipt in een smaakvolle consommé. Geloof ons: na dit recept wil je nooit meer anders.
> Naar recept: Birria taco’s
Zondag
Er gaat niets boven een zelfgemaakte quiche, die absoluut niet te vergelijken valt met een exemplaar uit de supermarkt. Wij maken er dit keer één met geitenkaas, prei, en hazelnoot. Perfect voor een lichte zondagse maaltijd of – mocht je nog een stukkie over hebben – als lunch op de maandag.
> Naar recept: Quiche met geitenkaas, prei en hazelnoot