Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Inspiratie 6 sep 2024
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu voor 9 t/m 15 september

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week een smaakvolle variatie aan vis, vlees en vega!

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.

Weekmenu voor 9 t/m 15 september

Maandag

We vatten de week aan met een kick. Deze korean fried kibbeling is namelijk alles wat je nodig hebt om je week goed te beginnen. Hij is pittig, maar niet too much. Tip: maak wat extra van die komkommersalade, dan kun je dat de volgende dag meenemen naar werk als lunch.

Korean fried kibbeling
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Korean Fried Kibbeling met rijst en smashed komkommersalade

Dinsdag

We love bowls! Ze zien er niet alleen vrolijk uit, ze zijn ook nog eens vullend en snel klaar. Deze week kiezen we voor een burrito bowl met kip, limoen-korianderrijst en drie (!) verschillende salsa’s. Klinkt misschien als een behoorlijk karwei, maar dat is het zeker niet. Wil je ‘m liever vega? Dan kun je de kip weglaten of vervangen voor een vega optie.

Burrito bowl kip
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

> Naar recept: Burrito bowl met kip, limoen-korianderrijst en salsa’s

Woensdag

Nu de herfst heel langzaamaan zijn intrede maakt, verlangen we net iets vaker naar warme kommetjes geluk. Het soepseizoen gaat bijna van start en daarom introduceren we voorzichtig dit frisse venkelsoepje – ideaal voor halverwege de week. Maak wat extra, daar zul je jezelf op een later moment nog dankbaar voor zijn.

Venkelsoep
Bron: Melvin Sturm voor Culy

> Naar recept: Fris vega venkelsoepje met sinaasappel

Donderdag

Hoewel we graag uren in de keuken staan, zijn er ook dagen waarop we niets liever doen dan achterover leunen op de bank. Op die dagen maken we het onszelf gemakkelijk met deze simpele traybake met zalm. Laat die oven maar het werk doen!

Traybake met zalm
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

> Naar recept: Traybake met zalm, broccoli en aardappels

Vrijdag

Vrijdagen schreeuwen om comfort food en op zijn beurt schreeuwen wij dan “gnocchi!”. Deze gnocchi caprese is je nieuwe favoriete comfort food. Niet alleen omdat ‘ie binnen een kwartier op tafel staat, ook omwille van die super-Italiaanse smaken. Caprese waar je u tegen zegt!

Gnocchi met burrata en tomaat
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Gnocchi caprese

Zaterdag

Op zaterdagen pakken we graag uit met ons avondeten. We hebben de hele dag tijd om in de keuken te staan en die nemen we dan ook ruim. Deze birria taco’s zijn zo’n ideaal zaterdagproject. Deze gebakken taco’s zijn gevuld met sappig rundvlees en gesmolten kaas, waarna je ze dipt in een smaakvolle consommé. Geloof ons: na dit recept wil je nooit meer anders.

Birria taco's
Bron: Melvin Sturm voor Culy

> Naar recept: Birria taco’s

Zondag

Er gaat niets boven een zelfgemaakte quiche, die absoluut niet te vergelijken valt met een exemplaar uit de supermarkt. Wij maken er dit keer één met geitenkaas, prei, en hazelnoot. Perfect voor een lichte zondagse maaltijd of – mocht je nog een stukkie over hebben – als lunch op de maandag.

Quiche met geitenkaas en prei
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

> Naar recept: Quiche met geitenkaas, prei en hazelnoot

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.