Weekmenu voor 30 september t/m 6 oktober: verrassend snel
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week: verrassend snelle recepten.
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.
Weekmenu voor 30 september t/m 6 oktober
Maandag
Indiase gerechten staan vaak lang op het vuur, maar dit dal-recept is een om op te slaan voor doordeweeks. Want deze rode linzencurry, ook wel geschreven als dhal en dahl, zet je binnen 30 minuten op tafel!
> Naar het recept: snel dal-recept met rode linzen voor doordeweeks
Dinsdag
Deze Vietnamese salade met garnalen is lekker fris en vol van smaak. Heerlijk met komkommer, glasnoedels en pinda’s.
> Naar het recept: Vietnamese salade met garnalen, komkommer en noedels
Woensdag
Een salsa wordt vaak geserveerd bij een stuk vlees, maar wist je dat het ook perfect past bij vis? Deze frisse mango-salsa met crispy zalm en kokosrijst is heerlijk verfrissend gerecht in dit weekmenu.
> Naar het recept: crispy zalm met mango-salsa en kokosrijst
Donderdag
Dat we bij Culy fan zijn van traybakes, is geen publiek geheim. Onze nieuwe favoriete variant is deze gado gado van de bakplaat. Je verwarmt één of twee ingrediënten in de oven en voegt daarna al je koude ingrediënten toe. Noem het een salade van de bakplaat of een traybakesalade.
> Naar het recept: gado gado van de bakplaat
Vrijdag
Pasta pesto is voor de gemiddelde student de klassieker onder de klassiekers. Maar vergeet (alsjeblieft) de fabriekspesto uit de supermarkt: met dit snelle pappardelle recept met een pesto van daslook, wil je nooit meer anders. En het is misschien wel het snelste recept in dit weekmenu!
> Naar het recept: snelle pappardelle met pesto van daslook
Zaterdag
Een kapsalon is een vette bek waar je eens in de zoveel tijd ontzettend veel zin in kan hebben. Aan deze variant geven we een Koreaanse twist met gemarineerde ribeye en een heerlijke bulgogi-mayonaise. Het perfecte zaterdag-recept in dit weekmenu.
> Naar het recept: Koreaanse kapsalon met bulgogi-mayo en kimchi-sambalsaus
Zondag
Amerikanen hebben nou niet bepaald de haute cuisine uitgevonden, maar ze hebben absoluut een paar voltreffers op hun repertoire staan. Dit Amerikaanse broodje met gehaktballen in tomatensaus is er één van. Wij maken ‘m nóg lekkerder door ‘m te beleggen met zelfgemaakte ‘nduja-gehaktballen.
> Naar het recept: broodje met ‘ndujagehaktballen in tomatensaus