Megin Kimmijser
Megin Kimmijser Inspiratie Vandaag
Leestijd: 2 minuten

Weekmenu voor 23 t/m 29 december: merry christmas!

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Dit weekmenu zit vol met recepten voor kerst!

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.

Weekmenu voor 23 t/m 29 december

Maandag

De avond voordat de kerstdrukte aanbreekt willen we niets liever dan kort in de keuken staan. Op een doordeweekse dag zin in een keer iets anders dan je doorsnee pasta? Maak dan deze snelle auberginecurry. Want dit curry-recept zit barstensvol smaak.

> Naar het recept: spannende auberginecurry met aardappel die je in 30 minuten klaar hebt

Auberginecurry | aubergine curry | curry recept
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Dinsdag

Kerstavond is aangebroken! Een lekker brood voor bij de borrel en het avondeten kan niet ontbreken. Wist je dat je een focaccia maken ook een supercreatief klusje kan zijn? Het brood biedt namelijk een perfect canvas om mooie plaatjes op te maken. Dit focaccia-recept (zonder te kneden!) toveren we met behulp van rozemarijn en kerstomaatjes om tot een prachtige kerst-focaccia

> Naar het recept: feestelijke kerst-focaccia maken zonder te kneden

Focaccia maken | focaccia recept
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Woensdag

Een hele zalmzijde uit de oven maken is véél makkelijker dan je misschien denkt. Dat bewijst dit feestelijke recept waarbij je in één klap de hele tafel voorziet van een sappige vis.

> Naar het recept: op en top kerst: een hele zalmzijde uit de oven met broodkruim, dille en sinaasappel

Hele zalmzijde voor Kerst
Bron: Melvin Sturm voor Culy

Donderdag

Soms heb je van die gerechten waar je spontaan van gaat watertanden. Tonijn tataki is er zo een. Dit snelle visgerecht is perfect voor de beginnende sushichef en visliefhebbers. Het ziet er indrukwekkend uit, maar is stiekem ontzéttend simpel om te bereiden. Een makkelijk recept in dit weekmenu, omdat je op tweede kerstdag misschien al een beetje moe bent van in de keuken staan.

> Naar het recept: tonijn tataki met snelle ponzu

Tonijn tataki recept
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Vrijdag

De Indiase keuken zit vol geniale ingrediënten en gerechten die we graag omarmen. Dat geldt ook voor onze beste vriend paratha; een verrukkelijk, boterig en kruimelig platbrood. Gebruik je restje aubergine curry van maandag voor deze makkelijke paratha-pasteitjes!

> Naar het recept: geniaal idee: restjes curry opmaken met deze Indiase paratha-pasteitjes

Paratha pot pies | paratha-pasteitjes | restjes opmaken
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zaterdag

Burritos zijn altijd een goed idee, en je kunt ze zo uitgebreid maken als je wilt. Nu we weer terug in het ritme komen, kiezen we voor dit handige burritosrecept maar met 10 ingrediënten. Yes: deze simpele burritos zijn ook nog eens in 30 minuten klaar! Een simpel gerecht in dit weekmenu voor na kerst.

> Naar het recept: simpele burritos met maar 10 ingredienten (in 30 minuten klaar!)

Burritos recept | Simpele burritos
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zondag

Zin in een gezond recept na kerst? De hartverwarmende pastinaaksoep met prei in dit weekmenu is de herfst in een kommetje. Lekker zoet door een appeltje en gevuld met een lading groentes.

Pastinaaksoep met prei
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

> Naar het recept: hartverwarmende pastinaaksoep met prei en appel

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.