Weekmenu voor 19 t/m 25 februari: makkelijke variaties
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s.
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!
Maandag
Fan van Arabische smaken? Probeer deze makkelijke filodeegpakketjes met gehakt en granaatappel eens. Wanneer ze in de oven staan, maak je ondertussen een frisse eenvoudige salade. Makkelijker wordt het niet.
> Recept: Filodeegpakketjes met gehakt en granaatappel
Dinsdag
Lifehack: door tempeh in stukjes te hakken en op smaak te brengen maak je makkelijk je eigen vegetarische gehakt. Wij geven het hier een rol in een vega pad krapow, dat toffe Thaise rijstgerecht. En zo heb je in een mum van tijd een vullend maaltje op tafel, voor de lunch of als diner.
> Recept: Thaise pad krapow met tempehgehakt
Woensdag
‘En papillotte’ is een bekende techniek waarbij vis, vlees of groenten in een soort ‘pakketje’ worden bereid zodat smaak, geur, vocht en aroma’s zoveel mogelijk worden behouden. En wist je dat je dat principe ook heel goed kunt toepassen op pasta? Wij bewijzen het hier met deze pasta en papillotte met zalm, citroen, rosé en dille.
> Recept: Pasta en papillotte
Donderdag
Zo eten wij onze hutspot het liefst: met zoete aardappel en krokante blokjes chorizo. De zoete aardappel geeft een lekker zoetje, de chorizo een pittige bite. Ook als je normaliter niet zo gek bent op hutspot, is deze versie de moeite waard. Wij durven te wedden dat je ‘m zo wél lekker vindt.
> Recept: Hutspot met zoete aardappel en chorizo
Vrijdag
Pissaladière klinkt dan misschien niet zo heel sexy, toch vallen wij spontaan in zwijm als we dit op ons bord krijgen. De magie zit ‘m in de intens zoute ansjovis die contrasteert met het zoete van de gekarameliseerde uien. Dat hebben de Fransen toch maar weer mooi bedacht.
> Recept: Pissaladière (Franse pizza met ui en ansjovis)
Zaterdag
Het is zo’n simpele maaltijd, maar je kunt er zó’n zin in hebben (wij in elk geval wel): stoofvlees met friet. Of patatje stoof, zo je wil. Wij maakten een klassieke Vlaamse versie van stoofvlees met bier, geserveerd met frites en haricots verts. En vergeet die lekkere klodder Vlaamse mayo niet!
> Recept: Vlaams stoofvlees met friet en haricots verts
Zondag
We wisten even niet goed wat ons overkwam toen we deze koffiebrownies met zeezout voor ‘t eerst proefden. Perfecter dan dit ga je je brownies niet gauw krijgen, zoveel is zeker. Een supersmeuïge binnenkant, een mooi laagje langs de buitenkant en de perfecte hoeveelheid zeezout: één hap en je snapt wel waarom we zo lyrisch doen.
> Recept: Koffiebrownies met zeezout