Weekmenu voor 19 t/m 25 december: Kerst!
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met elke week een handig weekmenu. In de aanloop naar kerst doe heb je het al druk zat. Daarom deze week een makkelijk weekmenu, waarbij je uitpakt met kerst.
Maandag
Met de kerstdagen voor de deur hebben wij vooral zin in verwarmend comfort food. En wat is er nou verwarmender dan pompoensoep? Deze oosterse pompoensoep met dukkah en amandelen zit vol met warme kruiden en specerijen. Het perfecte begin van de week.
> Naar recept: Oosterse pompoensoep met nootjes
Dinsdag
Risotto kan wat ons betreft ieder seizoen gegeten worden. ‘s Winters is het al helemaal heerlijk met winterse groenten als aardpeer. De krokante ham is een aangenaam zoute tegenhanger voor de zoete aardpeer. Deze risotto zit vol winterse smaken en staat in ongeveer een half uurtje op tafel. Wie zegt dat snel koken niet lekker kan zijn?
> Naar recept: Risotto met aardpeer en krokante ham
Woensdag
Zeg je winter, dan zeg je stamppot. Maar elke keer weer boerenkool of andijvie gaat op den duur zelfs bij ons vervelen. Daarom staat vandaag een stamppot met pastinaak op het menu (een favoriet op de redactie). De kerrie-gehaktballetjes maken dit gerecht helemaal af.
> Naar recept: Stamppot met pastinaak, waterkers en kerrie-gehaktballetjes
Donderdag
Zo vlak voor de kerststress mag je jezelf ook prima een avondje verwennen. Wat dacht je bijvoorbeeld van pizza? En om de winter-blues te verdrijven hebben we voor een extra-spicy pizza met salami, chilipeper en honing gekozen. Want vanaf januari eten we weer allemaal gezond…
> Naar recept: Super spicy pizza met salami, chilipeper en honing
Vrijdag
Nog één nachtje slapen en dan is het zo ver. Maar terwijl jij nog de laatste kerstversiering ophangt, cadeaus inpakt of alvast je kerstdiner voorbereidt wil je niet nog uren in de keuken staan. Daarom is deze bloemkool uit de oven ideaal. Een kwartiertje in de keuken, een uur in de oven. Heb jij nog alle tijd voor de finishing touches.
> Naar recept: Hele geroosterde bloemkool uit de oven
Zaterdag
Kerstavond is dan eindelijk daar! Mocht je nog geen kerstmenu hebben samengesteld, of je kerstdiner pas wat later houden, maak dan eens dit makkelijke gehaktbrood. Een perfect hoofdgerecht voor vrienden en familie, of gewoon makkelijk met het gezin thuis. Hoe dan ook, jouw kerstavond kan niet meer stuk.
> Naar recept: Makkelijk gehaktbrood voor kerst
Zondag
Waarschijnlijk zit je vanavond met al je dierbaren aan een enorme tafel kerst te vieren. Maar als je nog geen idee hebt wat je je gasten moet serveren, kijk dan eens naar deze vegetarische biet-Wellington. Een echte Culy-topper van vorig jaar. Makkelijker dan het klinkt. En onwijs smaakvol. Fijne kerst!
> Naar recept: Biet Wellington
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s
Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!