Weekmenu voor 13 t/m 19 juni
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Dit keer weer volop lekkere inspiratie voor de week van 13 t/m 19 juni. Eet smakelijk!
> Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!
Weekmenu: 7 x gewoon lekker eten
Maandag
We beginnen de week met een enkeltje Suriname. Deze Javaans Surinaamse bami uit Switi Sranan is namelijk een echte publiekslieveling in ons eigen weekmenu en heb je zó op tafel staan. Het is smullen geblazen, bordje erbij aflikken en meer van dat soort taferelen. Eet de bami met bijvoorbeeld een lekkere kip ketjap en wat groentes uit ‘t zuur. Wedden dat dit jouw nieuwe maandag-avond maaltijd wordt?
> Naar recept: Javaans Surinaamse bami uit Switi Sranan
Dinsdag
Op dinsdag gaan we voor een classic AVG’tje maar dan beter. We gaan zelf slavinken maken en geloof ons: als je dat eenmaal een keer hebt gedaan, wil je nooit meer die taaie slavinken van de superbuur. Combineer de slavink met Griekse citroenaardappeltjes en een lekkere salade en jij hebt binnen een half uur een gevarieerd, lekker maaltje op tafel staan.
> Naar recept: zelf slavinken maken
Woensdag
Vega woensdag en daarom kiezen we vandaag voor weer zo’n publiekslieveling: shakshuka. Dit keer maken we deze rooie rakker met granaatappelpitjes, yoghurt, munt en za’atar. Zo simpel, maar zó lekker. Combineer de shakshuka met zelfgemaakte naan of koop ‘m lekker bij de plaatselijke superbuur (dan is het helemaal een makkie!)
> Naar recept: shakshuka met granaatappel, munt en za’atar
> Naar recept: makkelijke halloumi nuggets uit de oven
Zaterdag
Weekend! En dus heb je (waarschijnlijk) de hele dag de tijd om in de keuken te staan. Uitpakken geblazen! Want op een Culy weekmenu mag een spektakelstuk niet ontbreken. Pas deelden de chefs van Rijsel hun recepten in een kookboek en als chefs hun recepten gaan ‘weggeven’ dan weet je dat ‘t goed zit. Deze côte de boeuf is een heerlijke een na laatste feestmaal op jouw weekmenu. Serveer ‘m met franse frietjes en een franse groene salade en je waant je helemaal in een franse bistro.
> Naar recept: côte de boeuf van restaurant Rijsel
Zondag
De laatste dag van de week, de afsluiter. Tijd om je klaar te maken voor een nieuwe week. De een wil dan uitpakken met spektakelstukken, de ander juist makkelijk aan doen “want de nieuwe week wordt ook al druk.” Wat ‘t ook zal zijn: deze saotosoep van chefkok London Loy is zoals Culy’s Winnie zegt “een knuffel in een kom.” Wil je op zondag juist uitpakken, dan kun je het gerecht van zaterdag op de plek van zondag zetten in het weekmenu en andersom. Zo makkelijk zijn we dan ook wel weer.
> Naar recept: moeders’ saotosoep van chefkok London Loy