Weekmenu: 7 x recepten voor de nodige vitamientjes
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Wij voorzien je deze week van recepten die je weerstand een boost zullen geven.
Tijd voor warmere truien, donkere dagen en vervelende plensbuien. Goed idee dus om je weerstand eens even flink op te krikken met de volgende gerechtjes uit dit weekmenu. Las bij deze een gezond weekje in en je kan er weer even tegenaan!
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s
Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!
Maandag
Surinaamse zuurkoolschotel met zoetzuur
Rijk aan antioxidanten: zuurkool. Hollandse kost ten top. Daarnaast is dit recept ook nog eens makkelijk te maken. Deze is er eentje met een Surinaamse twist door de toevoeging van on-Hollandse kruiden. Het zoetzuurtje brengt het geheel lekker fris in balans.
> Naar recept: Surinaamse zuurkoolschotel met zoetzuur
Dinsdag
Broccolisalade met amandel en miso-sinaasappeldressing
Broccoli behoort tot de koolachtigen en is laag in calorieën. Deze groene groentebom bevat de nodige vitaminen, mineralen en vezels. Eet de broccoli een keertje rauw: echt een aanrader. Samen met de miso, sinaasappel en amandelen is dit een weekmenu-toppertje.
> Naar recept: Broccolisalade met amandel en miso-sinaasappeldressing
Woensdag
Vega buddha bowl met couscous, pompoen en srirachayoghurt
Buddha-bowls zijn geweldige groenteleveranciers en je kunt erin stoppen waar je zin in hebt. Deze vegetarische bowl met pompoen en couscous wordt op smaak gebracht met smaken uit het Midden-Oosten. Sriracha schudt de boel wakker en de hazelnoten zorgen voor een extra bite. Dit gezonde kommetje zet jij binnen no time op tafel.
> Naar recept: Vega buddha bowl met couscous, pompoen en srirachayoghurt
Donderdag
Snelle noedelsoep met kip en spinazie
Van spinazie word je sterk. Daarom koken wij maar al te graag met dit geweldige superfood. Deze noedelsoep samen met spinazie en kip is ronduit eenvoudig in elkaar te jassen. Een zachtgekookt eitje hoort erbij. Zo lekker kan simpel zijn.
> Naar recept: Snelle noedelsoep met kip en spinazie
Vrijdag
Gezonde wraps met kerrie-bloemkool, hummus en rucola
Deze wraps met kerrie-bloemkool zullen je niet teleurstellen. Bloemkool bevat veel voedingsstoffen en is net als broccoli laag in calorieën. De wraps bestrijk je met hummus, bestrooi je met za’atar en maak je af met de geroosterde bloemkoolroosjes. De toevoeging van wat rucola geeft een licht pittige smaak mee aan jouw gezonde maaltje.
> Naar recept: Gezonde wraps met kerrie-bloemkool, hummus en rucola
Zaterdag
Risotto met spruitjes en pangrattato (krokant broodkruim)
In het weekend mag de airfryer eventjes aan. Niet voor de bereiding van een borrelhap, maar voor het frituren van je spruitjes! De spruitjes worden op deze manier knapperig gebakken. Je zou willen dat je dit recept als kind ontdekt had. De bleekselderij en bospaddestoelen komen ook samen in deze risotto, dat kan bijna niet beter. Of toch wel. Voeg broodkruim toe en wij zeggen even niks meer.
> Naar recept: Risotto met spruitjes en pangrattato (krokant broodkruim)
Zondag
Andijviestamppot met kabeljauw en mosterdsaus
Andijvie bevat relatief meer mineralen dan andere groentesoorten. Wist je dat de buitenste bladeren zelfs zeer vitaminerijk zijn? Dus niet slecht om flink wat andijvie weg te stampen deze zondag. Lekker om het een keer te combineren met kabeljauw in plaats van spekjes. Maak het geheel af met een mosterdsausje. Smullen!
> Naar recept: Andijviestamppot met kabeljauw en mosterdsaus