Weekmenu: speciaal voor de vis- en vegaliefhebbers onder ons
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week schotelen we je een vegetarisch/pescotarisch weekmenu voor.
Vlees hoeft zeker niet altijd in je weekmenu terug te komen. Soms vergeet je dat vis ook mega lekker kan zijn. Daarom maakten wij een verfijnde samenstelling van overheerlijke vis- en vegagerechten. Hiermee wil je direct de keuken in.
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s
Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account
Maandag
Hoe lang is het geleden dat je zelf een stukje zeebaars of kabeljauw hebt bereid? Met dit recept wil je meteen beginnen met koken. Bimi is altijd een goed idee bij een lekker stukje (wit)vis en de maïscrème is sneller klaar dan je denkt. Het pittige accent in dit gerechtje komt van de chili rub waarin je de vis marineert. De limoenboter draagt bij aan een mooi frisje (of visje) in dit gerecht.
Dit maandagse gerechtje is catchy & spicy!
> Naar recept: chili-limoenvis met maiscrème en bimi
Dinsdag
Tip voor dit weekmenu recept: vraag aan je visboer of hij de inktvis alvast schoonmaakt, dat bespaart jou zeeën van tijd! De venkel is as we all know een geweldig fris ingrediënt dat lekker matcht met (inkt)vis. Een dressing bestaande uit mayonaise, ahornsiroop en citroensap is er eentje die je vaker wilt gaan gebruiken in salades.
> Naar recept: Frisse salade met inktvis en venkel
Woensdag
Een vegetarische fiësta Mexicana, lekker doordeweeks op woensdag. Enchiladas staan lekker centraal binnen dit weekmenu. Als je denk aan zoete aardappel, zwarte bonen, cheddar en feta-melange dan weet je zeker: dit wordt een comfortabel feestje in één ovenschaal!
> Naar recept: Vega enchiladas met zoete aardappel en zwarte bonen
Donderdag
Vandaag ga je lekker voor een soepje. Deze mild-pittige Turkse linzensoep is ook vegan te bereiden wanneer je het receptje maakt met olijfolie en groentebouillon. Serveer hier een smakelijk stukje brood met een lekkere dip bij en zo simpel kan lekker eten zijn.
> Naar recept: Turkse rode linzensoep met munt, citroen en pul biber
Vrijdag
Heb je al eens gehoord van een ‘octodog’? Nee? Nu wel! En heb je al eens gehoord van ‘okonomiyakisaus’? Nee? Nu wel! Dit Japans geïnspireerde comfort food gerechtje heeft een hoog ‘wauw’ gehalte. Gewoonweg doordat je de doorsnee hotdog vervangt door sierlijke octopus. Dat maakt dit broodje zeker fancy en ontzettend leuk en verrassend om voor je gasten te serveren.
> Naar recept: Octodog (hotdog met octopus)
Zaterdag
Deze Franse plaatpizza gaat jouw liefde voor vis alleen nog maar meer versterken. De ansjovis geeft de nodige zoute smaak mee en als zoete tegenhanger is de gekarameliseerde ui dan een gewenste toevoeging. De naam voor dit gerechtje is op zijn Frans: ‘pissaladière‘, maar wij noemen het liever pizza-magnifique!
> Naar recept: Pissaladière (Franse pizza met ui en ansjovis)
Zondag
Tofu gaat jouw zondagavond maken. Het bijzondere is dat dit recept bizar lekker is én heel makkelijk te bereiden valt. Serveer dit met je favo rijstsoort en paksoi of spinazie. Wees ons vooral dankbaar voor dit tof(u) receptje.
> Naar recept: Warme tofu met sojadressing en sesam