Weekmenu van Culy’s Nancy
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week deelt Culy’s Nancy haar weekmenu met je.
Wat eten we deze week? Culy’s Nancy gaat het liefst voor volle smaken en als het even kan een flinke dosis comfort food. Kook je mee?
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s
Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!
Maandag
De nederige boon: jarenlang heeft Nancy ‘m glashard genegeerd wegens een zekere desinteresse. Tot ze ontdekte dat je die dingen gewoon zelf moet koken. Perfect gekookte bonen met een lading verse kruiden en een kort gebakken citroen in z’n geheel erbij: er zijn maar weinig dingen lekkerder dan dat.
> Naar recept: perfect gekookte bonen met krokant broodkruim en gepocheerd ei
Dinsdag
Zeg je Nancy, dan zeg je popcorn en schnitzels (dit zijn tevens potentiële namen voor haar potentiële nieuwe katten). Dus toen Ronald Giphart haar tijdens zijn boekpresentatie influisterde dat hij weleens popcornschnitzels maakt, wist ze dat er een nieuwe Culy-favoriet was geboren. Heerlijk met romige polenta en een frisse maissalsa.
> Naar recept: popcornschnitzels met polenta en maissalsa
Woensdag
Geen tijd om te koken? Dit makkelijke gerechtje van zalm, baby paksoi en paddenstoelen wordt op smaak gebracht met miso, boter, sake, mirin en sojasaus. Alles in een pakketje vouwen, 20 minuten de oven in en klaar ben je. En het is een echt umamibommetje. Dat heeft Culy’s redacteur Winnie toch maar briljant bedacht.
> Naar recept: makkelijke Aziatische vispakketjes
Donderdag
Als je zo gek bent op noodles dat je je kat ernaar vernoemt, kan een recept daarvoor natuurlijk niet ontbreken in je weekmenu. Deze verslavend lekkere noodles bevatten tempeh en pindakaas en dat is een topcombi! De komkommer maakt het gerecht lekker fris.
> Naar recept: verslavend lekkere noodles met tempeh en pindakaas
Vrijdag
Zoete aardappelsoep met sherry en chorizo? Ja, ja en ja! Eigenlijk alles wat lekker is één kom. Perfect om in weg te kruipen op de bank op een luie vrijdagavond.
> Naar recept: zoete aardappelsoep met sherry en chorizo
Zaterdag
Als je deze pittige Aziatische kipsalade één keer hebt geproefd, wil je nooit meer een andere eten. Het recept is geïnspireerd op een gerecht dat Nancy ooit at bij Ma Khin Café in Valencia. De bijbehorende sjalotten-olie heeft ze standaard op voorraad.
> Naar recept: pittige Aziatische kipsalade met gebakken uitjes
Zondag
Iets troostrijkers bedenken dan een kom congee: doe het maar eens. Lekker met gember, kip en krokante knoflook, maar deze vega versie met spinazie en Chinese chili-olie (die trouwens érg verslavend is) is de perfecte afsluiter voor de ze week.
> Naar recept: congee met spinazie en chili-olie