Weekmenu van maandag 2 t/m zondag 9 januari – een gezond begin
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met elke week een handig weekmenu. 2023 gaat beginnen! En om je aan je goede voornemens te houden hebben wij dit gezonde, maar o-zo-lekkere weekmenu samengesteld.
Maandag
Een gezond jaar, maar dan toch beginnen met pasta? Dat kan zeker. Deze snelle pasta van The Food Charlatan met doperwten en citroen zit niet alleen vol smaak, maar ook vol kleur en vitamines. Daarnaast is het alvast een ode aan de zonnige dagen die langzaamaan weer beginnen te komen. Zie het als voorproefje van de lente om die winter-blues te verdrijven.
> Naar recept: Snelle pasta met doperwten en citroen
Dinsdag
Ook in 2023 blijven poké bowls populair. En terecht, wat ons betreft. Fris, lekker, bomvol groenten en veel makkelijker om te maken dan sushi. Zet je gezonde trend voort met deze poké bowl met zalm, avocado, sojaboontjes en zeewiersalade. En wil je helemaal healthy doen? Vervang de rijst dan door bloemkoolrijst.
> Naar recept: Poké bowl met zalm, avocado, sojaboontjes en zeewiersalade
Woensdag
We zetten de gezonde lijn door. Heb je gisteren bloemkoolrijst gemaakt en nog wat bloemkool over? Maak dan eens deze gezonde bloemkoolsoep. Bomvol met Oosterse smaken, maar zonder enig schuldgevoel. Zo wordt gezond eten al helemaal makkelijk.
> Naar recept: Gezonde bloemkoolsoep
Donderdag
Deze snelle kip teriyaki is het perfecte weekmenugerecht. Behalve snel en makkelijk, is dit gerecht ook nog eens supergezond door de alle groenten die erbij zitten. Je oven doet het meeste werk, dus nul stress in de keuken. De overheerlijke zelfgemaakte teriyakisaus maakt het af.
> Naar recept: Snelle kip teriyaki met véél groenten uit de oven
Vrijdag
Dat we het jaar gezond beginnen wil niet zeggen dat we het weekend niet vieren in dit weekmenu. Maak daarom eens deze vrijdag fatteh. Een soort gezondere nacho’s (ja echt) op z’n Libanees. Onze eigen versie bevat kip, kikkererwten en yoghurt. Ideaal om het weekend in te luiden.
> Naar recept: Libanese fatteh
Zaterdag
Dat broccoli een echte superfood is, is allang bekend. De groente zit bomvol antioxidanten en vitamine C en E. Onmisbaar dus op dit gezonde weekmenu. Voor vandaag staat er daarom rijst met broccoli en garnalen met soja-honingsaus op tafel. Als je ingevroren broccoli en garnalen koopt zijn de smaak en vitamines optimaal, terwijl alles tegelijkertijd gaart.
> Naar recept: Rijst met broccoli en garnalen
Zondag
We sluiten dit weekmenu af met een gerecht dat van je bord af knalt. Wortels met vadouvan en parelgort; kruidig, fris, licht en vegetarisch. Wil je het vegan maken, vervang de yoghurt dan door kokosyoghurt of sojayoghurt. En ben je geen fan van koriander, dan kun je ook prima peterselie of munt gebruiken. Freestylen mag dus!
> Naar recept: Wortels met vadouvan en parlegort
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s
Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!