Weekmenu: 7 recepten voor de liefhebbers van spicy eten
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week gaan we voor spicy eten – en wel in de vorm van sambal, pepertjes, gerookt paprikapoeder en meer.
Bij spicy eten denk je misschien snel aan Aziatische chilipasta’s en -olies, maar we gaan de hele wereld rond. Pittige pizza en soep, vis met de smaken van het Midden-Oosten en ja, natuurlijk ook wat Chinese en Indiase recepten.
Niet zo’n fan van pittig? Geen zorgen: in de meeste gerechten kun je de pit gewoon verminderen of zelfs weglaten.
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s
O, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!
Maandag
Makkelijk te maken, snel klaar en ultiem verwarmend: deze soep is comfort food ten top. Wat wil een mens nog meer op de maandagavond?
> Naar het recept:Â Culy Homemade: pittige Spaanse bonensoep met venkel en chorizo
Dinsdag
Éigenlijk is dit zomerse recept voor aubergine van de barbecue, maar je kunt ‘m net zo goed bereiden in de grillpan of in de oven. Dit vega gerecht zit bomvol smaakcontrasten: aubergine met pittige sambal versus frisse mango, en zachte noedels tegenover knapperige pinda’s. Heerlijk!
> Naar het recept:Â Spicy noedelsalade met mango en auberginespiesjes van de barbecue
Woensdag
Ooit van fattoush gehoord? De Libanese broodsalade, vaak gemaakt van geroosterde stukjes pitabrood of Libanees platbrood en een heleboel groenten, is heerlijk fris. Een mooie tegenhanger van de pittige witvis, die al net zo lekker Oosters is door de toevoeging van za’atar. Echt, de sprookjes van 1001 nacht zijn er niks bij.
> Naar het recept:Â Culy Homemade: vis met een spicy kruidenkorstje en fattoush
Donderdag
Denk je aan pittig, dan denk je aan chorizo en salami. En hoe smaken die nou beter dan op een pizza? Voeg er nog wat chilipeper aan toe en je hebt een pizza die perfect is voor lovers van spicy eten. De zoete honing is er een mooie aanvulling op.
> Naar het recept:Â Culy Homemade: super spicy pizza met salami, chilipeper en honing
Vrijdag
Peultjes, sperziebonen, Chinese kool, pinda’s en gebakken uitjes: deze Aziatische maaltijdsalade is heerlijk knapperig. En als je cassavekroepoek gebruikt, is ‘ie nog vegan ook! Wie minder van pittig eten houdt, laat de chili-olie gewoon weg.
> Naar het recept:Â Culy Homemade: Aziatische maaltijdsalade met Chinese kool en kroepoek
Zaterdag
Mapu tofu is een enorm simpel gerecht, maar heeft wél een tripje naar de Aziatische supermarkt nodig. Gelukkig is het zaterdag en heb je daar alle tijd voor! En nee, je kunt de sichuanpeper niet vervangen door chilipepers uit de supermarkt – of nou ja, daar wordt het in ieder geval een stuk minder lekker van.
> Naar het recept:Â Culy Homemade: Mapo Tofu (voor wie het niet pittig genoeg kan zijn)
Zondag
We sluiten de week af met een recept uit kookboek Curry’s – de heerlijkste comfort food recepten – en dat zegt natuurlijk genoeg. De geurige kruiden, zachte kikkererwten én de (optionele) chilipepers geven je buik een heerlijk warm gevoel. Laat je niet afschrikken door de relatief lange ingrediëntenlijst, die bestaat voornamelijk uit kruiden die je gewoon in de supermarkt vindt.
> Naar het recept: Bloemkoolcurry met kikkererwten (lekker spicy!)