Weekmenu voor 6 t/m 12 januari: snel en gezond
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel eens een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week: een nieuw jaar met veel te doen maar óók met veel goede voornemens; snel en gezond it is.
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.
Maandag
Een nieuw jaar vraagt om een frisse start – letterlijk in dit geval. Na de overdaad van de feestdagen willen we groen, vers en verzadigend. En nee, in Culy-land betekent dat niet een dagelijks boeket van crudité, want groen en vers kan nog steeds een berg comfort met zich meebrengen. We zetten de week dan ook in met een knaller van een gerecht dat binnen 15 (!) minuten gepiept is: een gyoza-bowl met werkelijk alles erop en eraan.
> Naar recept: gezonde gyoza bowl (klaar in 15 minuten!)
Dinsdag
Zeg je wraps dan zeggen wij al láng niet meer zalm en roomkaas. Inmiddels weten we – met een berg inspiratie uit vele andere landen – dat een wrap een cadeautje is dat je moet koesteren. Van Libanees platbrood tot een rijke vulling van smaken en structuren; wij schuiven de wrap het liefst in elk weekmenu.
> Naar recept: gezonde wraps met kerrie-bloemkool, hummus en rucola
Woensdag
Heb je het over een snel en gezond weekmenu, dan kan deze Thaise bowl zeker niet ontbreken. Een bommetje smaak, dankzij een saus waar je u tegen zegt, maar z’n looks mogen er ook wezen. En dan die structuur: knapperig, romig van binnen en troostend bij elke hap. Bonuspunten: deze saté-bowl is supersnel te maken én verdraagt ook nog de nodige improvisatie. Wel zo handig wanneer je andere groenten of rijst in huis hebt.
> Naar recept: frisse Thaise saté-bowl met krokante tofu
Donderdag
In een makkelijk en snel weekmenu mag een soep natuurlijk niet ontbreken. Gezien het seizoen kiezen we dan ook voor de pastinaaksoep van Culy’s Ogechi. De kans is aanzienlijk dat het buiten zo’n 20 graden kouder is dan binnen, dus dat vraagt om iets wat het lichaam en de ziel een beetje opwarmt. Deze soep heeft het allemaal – en meer.
> Naar recept: simpele pastinaaksoep met appel en tijm voor een gezonde start
Vrijdag
Heb je nou wat bloemkool over van die wraps van dinsdag, verwerk het dan in deze onvergetelijk lekkere en kleurrijke salade. Iets zoets, een beetje pit en een berg structuur: we weten uit ervaring dat dit exemplaar nooit gaat vervelen. Pro-tip: maak te veel, lekker voor je lunch de volgende dag.
> Naar recept: salade met gegrilde bloemkool, kikkererwten, ei & groene harissa
Zaterdag
Het heerlijke van een kom noedels is dat het altijd een zeker comfort-gehalte met zich meebrengt. En nee, dat maken we niet met pakjes en/of zakjes, maar supersnel én supergezond met de ingrediënten uit de voorraadkast. Tel daar een berg groenten bij op en je hebt een weekend-waardige maaltijd waar je nog vaak aan terug zal denken.
> Naar recept: supersnelle roerbakmie met kip en een flinke berg groenten
Zondag
Boerenkool zit al lang niet meer vast aan z’n stamppot-imago, en dat is maar goed ook. Gefrituurd, gebakken of rauw: met deze groente kun je alle kanten op. Dat bewijst ook deze salade maar weer eens: een boerenkoolsalade met alles waar je behoefte aan hebt op een druilerige dag: van een romige tahindressing tot stukjes Manchego kaas.
> Naar recept: de ultieme boerenkoolsalade voor in de winter
Nog meer inspirerende weekmenu’s:
- Weekmenu met herfstklassiekers en verrassende nieuwkomers
- Weekmenu boordevol comfort-food
- Weekmenu met makkelijke en voedzame recepten