Weekmenu: 7 x koken met de seizoensgroenten van mei
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week zetten we in teken van de seizoensgroenten van mei. Want koken met ingrediënten uit het seizoen is ál-tijd beter!
Nog even een geheugensteuntje nodig? In deze seizoensgroentekalender voor de maand mei vind je het volledige overzicht van groenten die in het seizoen zijn. Wij selecteerden voor het gemak alvast 7 haalbare en gevarieerde recepten voor de komende week.
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s
Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!
Maandag
Deze pasta met bloemkool en walnoten is simpel, snel klaar en toch bijzonder. Je hakt de bloemkool fijn in een keukenmachine, bakt ‘m met heerlijke smaakmakers en mengt ‘m daarna door de orechiette of schelpjespasta. Superlekker en makkelijk voor doordeweeks!
> Naar recept: Culy Homemade: pasta met bloemkool en walnoten
Dinsdag
Kropsla is in het seizoen! En hoewel dat an sich misschien niet zo’n héél spannende groente is, kun je er heel veel kanten mee op. Maak er bijvoorbeeld laab mee: een fris gerecht uit Laos met kipgehakt, limoen en citroengras. Echt heel lekker.
> Naar recept: Laab: kipgehakt in slablaadjes met limoen, munt en citroengras
Woensdag
Origineel recept met prei gezocht? Maak eens Khao Phad Neua. Ofwel: Thaise gebakken rijst met rundvlees, prei en tomaat. Gigantisch lekker is dat.
> Naar recept: Khao Phad Neua (Thaise gebakken rijst met rundvlees, prei en tomaat)
Donderdag
Je bent vast al bekend met shakshuka: dat heerlijke gerecht waarbij eitjes worden gepocheerd in tomatensaus. Met de lente in de bol gaan wij dit keer voor een groene shakshuka, met spinazie. Boordevol vitamines en dankzij de specerijen lekker kruidig.
> Naar recept: groene shakshuka met spinazie
Vrijdag
Vrijdag is een perfecte dag om je te vermaken met deze waanzinnig lekkere gehaktballen met aardappel-spitskool koekjes. Spitskool is immers in het seizoen, en sowieso één van de allermooiste groenten om mee te koken, vinden wij.
> Naar recept: Makkelijke aardappel-spitskoolkoekjes met gehaktballen en peterselieroom
Zaterdag
Een recept met asperges kan in dit lijstje niet ontbreken. In deze lentegratin worden aardappelschijfjes en de flinterdunne reepjes witte asperge overgoten met een fris-romige saus en een hoop verse groene kruiden.
Zondag
Voor deze makkelijke ovenschotel van Arabische kip met sumak, kaneel en geroosterde wortels gebruik je alleen je oven. Je fornuis mag je dus een keer he-le-maal met rust laten. Van zulke eenvoudige (en lekkere!) recepten zijn we fan, al helemaal op een luie zondag.
> Naar recept: Culy Homemade: ovenschotel van Arabische kip met geroosterde wortels