Seizoensgroenten van april: weekmenu voor 15 t/m 21 april
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Asperges, bloemkool, spinazie, witlof… de schappen liggen weer vol met onze favoriete seizoensgroenten en dit weekmenu voor april geeft je daar alvast een heerlijk voorproefje van!
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.
Weekmenu met seizoensgroenten april
Maandag
We beginnen deze week meteen met één van onze favoriete groenten omdat ‘ie zo lekker veelzijdig is: de bloemkool. Eerder deelden we al een artikel over de beste manieren om een groentesteak te maken, en de bloemkool is daar vanwege zijn stevige structuur de perfecte groente voor. Deze versie met een smaakvolle paprikasaus staat binnen een halfuurtje op tafel en laat je gegarandeerd met frisse moed aan deze nieuwe week beginnen.
> Naar het recept: Bloemkoolsteak met romescosaus en hazelnoten
Dinsdag
We zijn allemaal wel bekend met de klassieke versie van een shakshuka, waarin je je eieren pocheert in een tomatensaus. Maar deze versie van een groene shakshuka met de frisse seizoensgroente spinazie past perfect in een weekmenu voor april. Eet er een pita of wat Libanees brood bij om lekker in de saus te dippen en je lente-avond kan niet meer stuk.
> Naar het recept: Groene shakshuka met spinazie
Woensdag
Misschien wel ons all-time favoriete recept voor een gezonde, doordeweekse maaltijd: een smaakvolle curry gevuld met groenten. In principe kun je alle groenten in een curry stoppen die je lekker vindt, maar deze versie met gehaktballetjes, spinazie en courgette past perfect tussen dit weekmenu voor april. Nestel jezelf op de bank met een dampende kom curry en je hoeft alleen nog maar je favoriete slechte film aan te zetten.
> Naar het recept: Makkelijke Thaise groene curry met gehaktballetjes, spinazie en courgette
Donderdag
Een makkelijke, gezonde salade is doordeweeks altijd fijn. Is ‘ie ook nog gevuld met je favoriete seizoensgroenten en staat ‘ie óók nog eens snel op tafel, dan heb je een nieuwe favoriet te pakken. Deze simpele salade met witlof, venkel en appel wordt afgemaakt met Parmezaanse kaas en panko om er ook nog een heerlijk crunchy element aan toe te voegen.
> Naar het recept: Simpele witlofsalade met appel
Vrijdag
TGIF! En hoe kun je dat beter vieren dan met de ultieme bowl comfortfood? Deze vega variatie op een tikka masala curry met paddenstoelen wint misschien niet de schoonheidsprijs, maar dat maakt helemaal niet uit – smaken doet ‘ie namelijk volop! Pssst, bij deze curry is het ook helemaal niet erg om er lekker luid bij te slurpen.
> Naar het recept: Mushroom masala (Indiase curry met paddenstoelen)
Zaterdag
Welke seizoensgroente zeker niet mag ontbreken in een weekmenu voor april? De aardappel natuurlijk! Deze oer-Hollandse knol komt deze maand volop in het seizoen en dat vieren we met een recept dat onze klassieke vriend helemaal in de spotlight zet. Dit gerecht met gepofte aardappelen in Indiase stijl is dus eigenlijk onze ode aan de aardappel.
> Naar het recept: Gepofte aardappel in Indiase stijl (zó lekker!)
Zondag
Op een luie zondag doen we graag niet al te moeilijk, maar vinden we het wél belangrijk om het weekend af te sluiten met een lekkere maaltijd. Deze romige gnocchi met asperges en spinazie (allebei seizoensgroenten!) staat binnen een handomdraai op tafel, maar smaakt alsof je er uren voor in de keuken hebt gestaan. En dat wil je.
> Naar het recept: Gnocchi met witte asperges, spinazie en pancetta