Weekmenu: 7 x koken met (zoveel mogelijk) restjes
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week staat in het teken van gerechten waarin je zo veel mogelijk restjes verwerkt, want eten weggooien daar doen wij niet aan bij Culy.
Gebruik sowieso de zoekbalk- rechtsboven- als je een ingrediënt over hebt in jouw keukenkastje. Want gegarandeerd dat je een tof recept tegenkomt.
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s
Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!
Maandag
Heb je ook vaak een halve broccoli, venkel en bosui over? Of liggen er in groentelade nog andere groenten te verpieteren? Je kunt daar perfect een snelle eenpanspasta mee maken, perfect voor op de maandag!
> Naar recept: Culy Homemade: eenpanspasta met restjes uit je groentelade
Dinsdag
Als je een complete bloemkool in de oven schuift, kun je ook geen restjes overhouden. En geloof ons: deze bloemkool met ansjovis en olijven is zó makkelijk en overheerlijk, zelfs de laatste kruimel wordt van het bord gesnoept.
> Naar recept: bloemkool uit de oven van Jamie Oliver
Woensdag
Dit recept is ooit bedacht om de restjes van het kerstdiner op te maken, maar dit kan natuurlijk ook met allerlei andere restjes van diners die je deze week hebt gehad! Leef je uit, gebruik als basis dit recept en je zult versteld staan van het resultaat.
> Naar recept: Culy Homemade: kerstige flammkuchen (handig voor de restjes van je kerstdiner!)
Donderdag
Puilt jouw keuken ook uit met courgettes en pompoenen uit de moestuin? Dan zijn deze courgettefritters hét recept om ze in te verwerken. Je gebruikt maar twee ingrediënten: courgettes en bloem, dus heel veel weggooien is bijna onmogelijk.
> Naar recept: Culy Homemade: courgette fritters (met maar 2 ingrediënten!)
Vrijdag
Brood wordt van al het voedsel het vaakst weggegooid, terwijl je er nog zoveel lekkere dingen mee kunt maken. Denk maar aan croutons, wentelteefjes of broodsoldaatjes. Een heerlijke tip is om restjes brood te verwerken in een panzanella salade. Delizioso!
> Naar recept: panzanella met honing-saffraantomaten, komkommer en gepekelde rode ui
Zaterdag
De bowls in alle vormen en maten vliegen om je oren de laatste jaren en dat is maar goed ook. Want naast dat ze gewoon bakjes vol met geluk zijn, zijn ze ook een perfecte plek om restjes in te verstoppen. Bouw met overgebleven rijst, een halve paprika en avocado, plakjes kipfilet en een flesje met een bodempje dressing een briljante bowl. Onderstaande bowl geeft een suggestie waarin fruit wordt gebruikt. Ook hartstikke prima.
> Naar recept: Culy Homemade: zomerse poké bowl met watermeloen
Zondag
In restaurantkeukens maken ze vaak bouillon op deze manier: alle afsnijdsels van groente die je niet kunt presenteren, maar wel prima kunt eten – denk maar aan het loof van een prei of wortelschillen – samen in een pan en lekker laten pruttelen. Je krijgt de lekkerste bouillon, waarmee je ook belachelijk goede soepen kunt maken. In die soep kun je ook weer de restjes van de week kwijt. Je krijgt leuke combi’s en misschien varianten die nooit meer uit je leven verdwijnen.
> Naar recept: udonnoedelsoep met kip en groenten uit Boordevol Groenten