Weekmenu voor 29 mei t/m 4 juni: recepten met tomaten
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Het is juni deze week, de maand dat de zomer begint. Daarom vonden we ‘t tijd voor 7 recepten met tomaten. Omdat die rode rakkers zo’n instant zomergevoel op doen komen.
> Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!
Maandag
Begin van de week en geen zin om te koken? Herkenbaar! Daarom openen we dit weekmenu met tomaten met een luie tomatenrijst met ei. Makkelijker dan dit wordt het écht niet. Te saai? Eet de rijst met je favoriete toppings zoals crispy chili olie of bosui, of marineer tofu of kip in een lekkere marinade en serveer dat erbij.
> Naar recept: Makkelijke luie tomatenrijst met ei
Dinsdag
Tomatenbouillon maken is zo’n werkje dat je dírect een sterrenchef-gevoel geeft. Je gaat je zelfs afvragen waarom Michelin niet bij je aanbelt! Het is rijk aan smaak en zorgt voor een heerlijk, hartverwarmend gerecht. Perfect voor een gezellig etentje met vrienden of familie. Ze zullen na afloop smeken om het recept van deze bouillon en het gerecht. Geloof ons maar.
>Naar recept: Kabeljauw in tomatenbouillon met verse kruiden
Woensdag
Deze aardappelsalade van Ottolenghi is zo lekker dat je je afvraagt of het eigenlijk wel een salade is. Het is vooral een heerlijk gerecht met aardappelen en groenten, perfect om te serveren op een barbecue of picknick. Nu is dat misschien nog een beetje vroeg in het seizoen, daarom eten we ‘m lekker als avondeten dit weekmenu.
> Naar recept: Aardappelsalade á la Ottolenghi (met tomaten, chili en pompoenpitjes)
Donderdag
Gnocchi zijn een vaste waarde bij onze weekmenu’s. We zijn namelijk dol op de Italiaanse dumplings en eten ze maar wat graag. Deze gnocchi met tomatensaus is zo lekker dat je je vingers erbij aflikt en daarna de pan soldaat maakt met oud brood, scarpetta noemen de Italianen dat. Ideaal voer om het begin van een (hopelijk) zomerse juni-maand te vieren. Wist je trouwens dat gnocchi zelf maken ook érg makkelijk is?
> Naar recept: Gnocchi met tomatensaus, mozzarella en oregano
Vrijdag
Weekend! Of je ‘t nu druk hebt of rustig: een makkelijk én snel eenpansgerecht is altijd welkom. Deze zalmcurry met noedels en tomaten is dan een goeie greep uit het weekmenu-repertoire. Binnen 30 minuten op tafel en perfect voor een gezellig avondje met vrienden of familie. Wat wil je nog meer?
> Naar recept: Zalmcurry met noedels en kerstomaten
Zaterdag
Wil je een weekmenu met tomaten? Dan krijg je die rooie rakker in al z’n glorie. Deze hartige galette met tomaten is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een streling voor de smaakpapillen. De combinatie van zoete tomaten, romige ricotta en kruidige tijm maakt dit gerecht perfect voor een lichte lunch of als bijgerecht bij het diner. Serveer er een fris soepje bij en je hebt een avondmaaltijd waar je tafelgenoten erg blij van worden.
> Naar recept: Hartige galette met tomaten, ricotta en oregano
Zondag
Wat is een weekmenu met tomaten zonder tomatensoep? Deze minestronesoep van restjes brood en tomaten is niet alleen ontzettend lekker maar ook nog eens duurzaam. Het is een perfecte manier om de kliekjes van afgelopen week op te maken en zo voedselverspilling tegen te gaan. Dus waarom niet het einde van de week vieren met een heerlijke kom dampende soep, gemaakt van wat je nog in de koelkast hebt liggen? Zo gepiept én ontzettend lekker.
> Naar recept: Minestronesoep van restjes brood en tomaten