Weekmenu: 7 x recepten die pizza-fanaten sowieso lusten
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Ooit iemand tegengekomen die niet van pizza houdt? Wij niet. Daarom, een week lang uiteenlopende recepten voor pizza-fanaten.
Wees niet bang, je gaat niet een week lang alleen maar pizza’s eten (of wel, kijk dan hier). Het zijn stuk voor stuk gerechten die je aan pizza doen denken door ingrediënten, vorm of smaak. Niet te missen dus.
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!
Maandag
Het meeste werk zit ‘m toch altijd in het kneden van het deeg. Dus wel de lusten, niet de lasten? Serveer de ingrediënten eens in een kom in plaats van op een pizzabodem. Een makkelijke start van je pizzaweek-zonder-echte-pizza, dit exemplaar zonder pizzakorst.
> Naar recept: Culy Homemade: pizza zonder pizzakorst
Dinsdag
Lust je pizza, dan is er een reële kans dat je ook geen nee zal zeggen tegen een lasagne. Toegankelijk, hartverwarmend en, helemaal in dit recept, vol herkenbare ingrediënten. Move over pizza quatro formaggi, wij eten ‘m vanaf nu met pasta graag.
> Naar recept: Lasagne met vier soorten kaas van Janny
Woensdag
Waarom rond als ‘ie ook rechthoekig kan? Spreid je pizzadeeg eens wat dikker uit over een bakplaat. Je zult je afvragen waarom je het niet eerder hebt gedaan. Voeg daar aardappel, ricotta en chorizo aan toe en de kans is groot dat jouw woensdagavond nog nooit zo succesvol is geweest.
> Naar recept: Culy Homemade: Plaatpizza met ricotta, aardappel en chorizo
Donderdag
De essentie van een klassieke pizza zit ‘m toch echt vooral in de tomatensaus en de kaas. Laat dat nou net ook het geval zijn in deze krokante kip parmezaan. Gezond is anders, maar gelukkig word je er zeker van. Serveer ‘m met een groene salade om de boel een beetje in balans te houden.
> Naar recept: Culy Homemade: kip parmezaan
Vrijdag
Het is Italiaans en minstens zo zaligmakend als een pizza: maak kennis met polenta parmigiana. Begin op tijd met deze parel, de polenta stijft het best op wanneer ‘ie een nachtje in de koelkast heeft doorgebracht. Dit pizza-achtige recept bestaat uit een laagjesfeest van polenta, parmezaan, tomatensaus, mozzarella en basilicum: je nieuwe favoriet schatten we in. Polenta over? Verwerk ‘t in dit recept.
> Naar recept: Culy Homemade: polenta parmegiana
Zaterdag
Wil je de smaak, heb je weinig tijd én toch ook behoefte aan een exemplaar wat niet te zwaar op de maag ligt? Maak eens een ‘pizza’ met aubergine. Een makkelijk pizza recept en toch weer even anders door de manchego en het venkelzaad.
> Naar recept: Aubergine pizzaatjes uit ‘De Nieuwe Winterkeuken’
Zondag
Op zondag schuiven we het liefst wat in de oven. Laten we dat tijdens deze week met pizza recepten doen in de vorm van deze schotel met gehaktballen in tomatensaus. Want als pizza een ovenschotel was, dan had ‘ie er ongeveer zo uitgezien. Met gehaktballen, dat wel.
> Naar recept: Culy Homemade: ovenschotel van gehaktballen in tomatensaus