Weekmenu voor 23 t/m 29 mei: recepten met spinazie
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week gaan we los met spinazie. Onze favoriete bladgroente die op dit moment volop in seizoen is. Ideaal.
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!
Maandag
Mensen met een moestuin zullen het weten: zodra je spinazie hebt gezaaid, komt ‘t na drie keer knipperen al op. Een goeie moestuingroente voor mensen zonder geduld dus. Ook een fijne bijkomstigheid dat de groene bladgroente boordevol vitamine A, B11 en K zit. Een krachtpatser dus. Maak er deze snelle noedelsoep met kip mee en je zit gebakken wat betreft die onprettige voorjaarsverkoudheid.
> Naar recept: Snelle noedelsoep met kip en spinazie
Dinsdag
Hoewel we het stamppot en ovenschotelseizoen toch op z’n einde vinden lopen, zetten we als de zon schijnt nog best graag een ovenschotel met zoete aardappel op tafel. Heel gek, maar de oranje variant van de pieper laat het zonnetje bijna schijnen; zo zonnig smaakt ‘ie. Deze ovenschotel met zoete aardappel, spinazie en gehakt is dan een welkome warme maaltijd dit weekmenu. Nóg een voordeel: je zet ‘m zo op tafel.
> Naar recept: Ovenschotel met zoete aardappel, spinazie en gehakt
Woensdag
Dit recept voor groene shakshuka met spinazie is gezond, kleurrijk en vol van smaak. De mix van groene groenten zorgt voor een heerlijke saus, op smaak gebracht met koriander, dille en komijn. Serveer het met brood en je hebt een perfecte maaltijd voor brunch, lunch of diner!
> Naar recept: Groene shakshuka met spinazie
Donderdag
Dit recept voor gnocchi met worstvlees en spinazie is als een warme knuffel van je beste vriend: comfortabel en hartverwarmend. De gnocchi zijn zacht en fluffy, de worstjes zijn perfect gekruid en de spinazie zorgt voor de nodige vitamines. Kortom: genieten, zelfs zonder de knuffel van je beste vriend. Al raden we je aan dit gerecht gezellig samen in het voorjaarszonnetje te eten.
> Naar recept: Gnocchi met worst, hazelnoot, spinazie en rozemarijn
Vrijdag
Nog nooit van Turkse pide gehoord, laat staan gegeten? Duik dan nu de keuken in, het is helemaal niet lastig te maken. Ook mooi meegenomen: één hap van deze pide en je waant je in de exotische straatjes van Istanbul – maar dan zonder jetlag en de souvenirwinkels. Wij vullen ‘m klassiek met feta en spinazie maar mocht je in een eigenwijze bui zijn dan kun je er nog allerlei ander lekkers aan toevoegen.
> Naar recept: Turkse pide met spinazie en feta
Zaterdag
Let op: dit is niet zomaar een spaghetti met spinazie! Je standaard pastadiner wordt namelijk getransformeerd tot culinaire sensatie dankzij de toevoeging van tahin, je weet wel, die overheerlijke sesampasta. Een Italiaanse nonna zal haar hoofd er misschien voor schudden, maar dat maakt ons juist blij. Des te meer blijft er over voor onszelf!
> Naar recept: Spaghetti met spinazie, tahin en salie
Zondag
Einde van de week en daarom wellicht geen zin om uren in de keuken te staan. Snappen we! Deze rijst uit de oven is dan een fantastisch gerecht, want je hebt maar één pan nodig. Dat scheelt ontzettend veel afwas. We voegen er saffraan en sinaasappel aan toe, wat dit gerecht samen met de chorizo, kardemom en ras el hanout een Mediterraans gerecht maakt, waarvan je smaakpapillen gaan dansen.
> Naar recept: Gele rijst uit de oven met chorizo, tomaatjes en spinazie