Weekmenu: 7 x recepten voor druilerige dagen
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week zien we op het KNMI-weekmenu vooral regen, miezer en pijpenstelen. Niks ‘het regent zonnestralen’ dus – maar het regent wel warm, herstig comfortfood.
Van (hart)verwarmende soep tot simpele ovenschotels: dit weekmenu mag je niet missen.
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!
Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!
Maandag
Wat ons betreft is het geen toeval dat ‘maandag’ en ‘makkelijk’ zo prachtig allitereren. We laten de kans voor een makkelijk maandagrecept dan ook niet schieten – en daarmee bedoelen we deze traybake vol herstgroenten.
De krieltjes, pastinaak en oesterzwammen verkeren in een gezellig gezelschap van spekjes en rozemarijn. Wil je een vega variant, dan werken vegetarische spekjes ook prima!
> Naar recept: Culy Homemade: herfstige traybake met krieltjes, spek, pastinaak en oesterzwam
Dinsdag
Als wij ‘zoete soep’ en ‘heel veel gesmolten kaas’ zeggen, wat zeg jij dan? Juistem: Franse uiensoep! En die is niet alleen lekker en troostend, maar ook nog ‘ns lekker goedkoop.
Culy’s Nancy maakte een recept met maar liefst 5 verschillende soorten uien. Mogen we het dan officieel culinair comfortfood noemen?
> Naar recept: Culy Homemade: Franse uiensoep met 5 soorten uien
Woensdag
Zuurkoolschotel saai? Niet met deze twist! We maakten de ovenschotel met een Surinaams tintje door het gehakt te kruiden met masala, trassi en sambal met madame Jeanette.
Ook fijn: dit gerecht is heel gemakkelijk in te vriezen en op te warmen. Ideaal voor een stevige lunch op donderdag, of om te bewaren voor volgende week.
> Naar recept: Culy Homemade: Surinaamse zuurkoolschotel met zoetzuur
Donderdag
Maak je weleens geroosterde bloemkool? Da’s heerlijk in een heleboel gerechten, van je risotto tot hummus (ja, echt). In dit geval mengden we ‘m door hét ultieme comfortfood: pasta.
De pasta kent een perfecte combinatie van zoet (rozijnen, kalamata-olijven) en hartig (bloemkool en kaas). Elke hap een nieuwe sensatie – zoals we het ‘t liefst hebben.
> Naar recept: Culy Homemade: hartig-zoete penne met geroosterde bloemkool en rozijnen
Vrijdag
Meer soep? Jup: meer soep. En niet zomaar soep, maar heerlijke vega(n) ramen!
Die maakten we met shiitake, tofu en een restje geroosterde pompoen. In de bouillon doen we miso, voor een onmisbare umami-smaak. Herfstiger dan dit wordt het niet – en het ziet er ook nog mooi uit als je gasten krijgt.
> Naar recept: Culy Homemade: heerlijke vega(n) ramen met miso, pompoen en tofu
Zaterdag
Maak je altijd risotto met witte wijn? Wij ook – tot we dit gerecht proefden. Want wat met wijn kan, kan ook met bier! Dat voelt misschien minder Italiaans, maar het schreeuwt wel ‘herfst’ (hoor jij het ook?).
Het donkere bier matcht fantastisch met de paddenstoelen en pinda’s. En omdat we edelgist gebruiken in plaats van kaas, is ‘ie nog vegan ook. De edelgist, die je kunt kopen in verschillende supermarkten en de Holland & Barrett, geeft bovendien een fijne hartige smaak.
> Naar recept: Culy Homemade: risotto met bier, paddenstoelen & pindakruim
Zondag
In aanloop naar Halloween kun je nooit genoeg pompoen hebben (en daarna trouwens ook niet). We sluiten dit weekend dan ook af met wederom een lekker warm gerecht uit de oven, en wel deze pompoengratin met salie.
Klinkt heel culinair, is hartstikke makkelijk. Vooral als je je pompoen al voorgesneden koopt; dat bespaart je toch weer het slachten van zo’n enorm oranje gevaarte.
> Naar recept: Culy Homemade: pompoengratin met salie en Parmezaanse kaas