Weekmenu voor 24 t/m 30 april: lente-geschikte recepten met aardappel
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. De aardappel eten we het liefst jaarrond, maar in de lente zorgt ‘ie misschien wel voor de meest verrassende recepten. Daarom een volledig weekmenu met deze Nederlandse parel in de hoofdrol.
> Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!
Maandag
Hij wordt voornamelijk geassocieerd met stampotten in de winter, iets wat bijna afdoet aan de ontzettend veelzijdige aardappel. Zodra de lentezon verschijnt, krijgen wij juist zin in deze aardappelsalade. Werkelijk alles wat de lente zo fijn maakt, zit verwerkt in dit kleurrijke gerecht. Perfecte start van de week denken wij zo.
> Naar recept: Culy Homemade: aardappelsalade met het beste van de lente
Dinsdag
Hij kan ook prima tijdens een brunch, maar deze vrolijkmakende lentesoep leent zich uitstekend voor een diner. De romige, goedgevulde soep smaakt lekker met een glas witte wijn en een snee zuurdesembrood met een goede lik roomboter. Want wie zegt dat we geen soep kunnen eten in de lente?
> Naar recept: Culy Homemade: romige lentesoep met zalm, aardappel en bieslook
Woensdag
Niks lekkerders dan een grote schaal eten waar je met z’n allen vanaf kunt scheppen. En da’s precies het idee achter deze piri piri schotel. Het doet denken aan de vakantie die misschien al wel gepland staat, maar nog net te ver weg voelt. En een stukje vakantiegevoel in de lente, daar zeggen we geen nee tegen.
> Naar recept: Culy Homemade: makkelijke kip piri piri schotel met gebakken aardappeltjes en sla
Donderdag
Voor deze plaatpizza maken we het deeg zelf. Erg lekker en makkelijker dan je denkt. We horen je ook denken: aardappel op een pizza? Ja zeker, geloof ons nu maar, heb je deze pizza met aardappel en chorizo geproefd, dan wil je niet anders meer.
> Naar recept: Culy Homemade: plaatpizza met ricotta, aardappel en chorizo
Vrijdag
Als er iemand is die weet hoe je de aardappel moet laten floreren in een gerecht, is het Ottolenghi wel. Culy’s Winnie verzon een recept gebaseerd op een aardappelsalade van eerdergenoemde. Verwacht wat pittigs, wat fris en wat krokants in deze supersmaakvolle variant.
> Naar recept: Culy Homemade: aardappelsalade à la Ottolenghi (met tomaten, chili en pompoenpitjes)
Zaterdag
Asperges mogen natuurlijk niet vergeten worden in een lijst met recepten met aardappel in de lente. We hebben daarom een gratin voor je uitgezocht waar beide ingrediënten de show stelen als nooit te voren. Romig, fris en knapperig tegelijk: dit zou zo maar ‘s je nieuwe lentegerecht kunnen worden.
> Naar recept: Culy Homemade: lente-gratin met witte asperges, spinazie en aardappel
Zondag
We sluiten de week af met een echte comfort klassieker. Makkelijk om te maken, weinig ingrediënten om te kopen én heerlijk om op de (tuin)bank op te eten. We hebben het natuurlijk over de Spaanse tortilla: perfect zondagsvoer dus.
> Naar recept: Culy Basics: tortilla de patatas (Spaanse tortilla met aardappel en ui)