Weekmenu voor 29 januari t/m 4 februari: prikkelende groentegerechten
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Dit keer: 7x prikkelende groentegerechten vol smaak.
En ja: uiteraard houden we ook dit weekmenu bewust praktisch en lekker rechttoe rechtaan.
Prikkelende groentegerechten
Maandag
Deze hele geroosterde romanesco met beurre noisette, yoghurt en zaden is een heerlijke (en makkelijke!) vegetarische maaltijd waar je weinig omkijken naar hebt. Romanesco is het groene broertje van de bloemkool: een prachtige groente, die je lekker in zijn geheel kunt roosteren in de oven.
> Recept: Culy Homemade: hele geroosterde romanesco met beurre noisette en pistache
Dinsdag
Meer groenten eten? Dan zit je doorgaans wel goed in de Japanse keuken, zoals met deze yakisoba. Traditioneel is yakisoba een Japans wokgerecht met boekweitnoedels, maar wij gebruiken van die lekkere dikke udon noodles. En daarbij niet alleen paddenstoelen, maar ook kool, winterpeen en taugé.
> Recept: Culy Homemade: yakisoba (Japanse udon noodles met héél veel groenten)
Woensdag
Deze makkelijke gratin van wintergroenten is nou typisch zo’n gerecht dat we zouden bestempelen als ‘ugly delicious’. Het ziet er eigenlijk niet uit, maar het is zó verrukkelijk, dat het zeker weten een klassieker in je culinaire repertoire gaat worden.
> Recept: Culy Homemade: makkelijke gratin van wintergroenten
Donderdag
Deze traditionele Toscaanse tomatensoep met brood maak je met de 5 meest simpele ingrediënten die je sowieso in huis hebt. Pappa al Pomodoro is niet alleen een superlekker groentegerecht, maar ook nog eens hartstikke low budget.
> Recept: Culy Homemade: Pappa al Pomodoro (Toscaanse tomatensoep met maar 5 ingrediënten)
Vrijdag
Deze oven aubergine met knoflookyoghurt, harissaboter en dille heeft het allemaal. Diepte, een zuurtje en ook pit, maar bovenal een grote portie comfort. Om zo te eten, of lekker met wat gezelschap van orzo of rijst.
> Recept: Culy Homemade: aubergine uit de oven met yoghurt en harissa
Zaterdag
Zin in comfort food én in je dagelijkse portie groenten? Maak deze pompoenmoussaka. De bechamel met feta geven de voedzame plakken pompoen een gezellige laag luxe.
> Recept: Culy Homemade: pompoenmoussaka
Zondag
Restjes groenten over? Verwerk ze tot slot in deze eenpanspasta met restjes uit je groentelade. Kun je de volgende week weer met een schone lei beginnen.
> Recept: Culy Homemade: eenpanspasta met restjes uit je groentelade
Meer weekmenu’s:
- Weekmenu voor 16 t/m 22 oktober: makkelijk comfort food
- Weekmenu voor 6 t/m 12 november: makkelijke recepten voor knusse herfstdagen
- Weekmenu voor 15 t/m 21 januari: verwarmend, voedzaam en makkelijk