Weekmenu: 7 x gerechten die extra leuk zijn om te bereiden
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week zetten we in teken van gerechten die éxtra leuk zijn om te bereiden.
Want wie houdt van koken, weet dat de bereiding ervan bijna nét zo leuk kan zijn als het eten zelf. De ingrediënten mindful snijden, proeven en kruiden naar smaak, zelf deeg kneden… Wij kunnen in elk aspect plezier vinden. En dat komt goed uit in tijden waarin we binnen moeten blijven en ons moeten houden aan een avondklok.
Daarom schotelen we je 7 favoriete recepten voor die niet alleen heerlijk zijn, maar ook nog eens ontzettend tof om te maken.
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s
Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!
Maandag
Risotto is één van de gerechten waarmee onze liefde voor koken is ontstaan. Schenk jezelf een mooi glas wijn in en geniet hoe de rijst steeds meer van de bouillon opneemt en zich uiteindelijk ontpopt tot een smeuïge massa. Proef goed en voeg naar smaak meer Parmezaanse kaas (of Pecorino) of een extra scheutje wijn toe. En geniet!
> Naar recept: Paddenstoelenrisotto met pecorino
Dinsdag
Je zou het een banh mi bowl kunnen noemen. Of gewoon een verdomd lekkere Vietnamese bowl. Wat gaat er allemaal in? Gehaktballetjes met citroengras (rollen maar!), zelfgemaakte pickles, gebakken rettich, komkommer en rijst. Als kers op de taart gaat er nog een lekkere lik sriracha-mayo op. O, dit is leuk!
> Naar recept: Vietnamese bowl met gehaktballetjes met citroengras
Woensdag
Ooit khachapuri gemaakt? Nee? Doen. Het is zó leuk om te maken en je hebt geen idee hoe lekker dit gerecht wel niet is. Begin wel op tijd, het deeg heeft even tijd nodig om te rijzen.
> Naar recept: Khachapuri (Georgisch brood met kaas en ei)
Donderdag
De Indiase butter chicken curry van Ronald Giphart en Mascha Lammes was niet voor niets één van de best scorende recepten van 2020. Wanneer je in de pan staat te roeren en alvast even proeft van je creatie begrijp je waarom.
> Naar recept: Indiase butter chicken curry van Ronald Giphart en Mascha Lammes
Vrijdag
Er is iets tussen de combinatie delicate, luxe schelpdieren en (deels) eten met je handen dat ons ultiem gelukkig maakt. En dat gaat perfect met spaghetti vongole. De vongole (of kokkels) met zijdezachte spaghetti, veel knoflook en bruine boter… In de zomer met een glas wijn op het terras, in de winter gezellig binnenshuis.
> Naar recept: spaghetti vongole met bruine boter en broodkruim
Zaterdag
Gyoza zijn Japanse dumplings in een gestoomd deegjasje. Ze zelf maken lijkt misschien intimiderend, maar niets is minder waar. Het is een makkelijk, mindful klusje waarvan je helemaal tot rust komt. Terwijl je naar een podcast of luisterboek luistert vrouw je een hele lading die je vervolgens (deels) kunt invriezen. Zó handig!
> Naar recept: zelf gyoza (dumplings) maken
Zondag
Zondag mag er gerust wat tijd gemaakt worden voor bakwerk. En het allerleukst om te maken? Dat zijn kardemombroodjes die je uiteraard zelf oprolt volgens de juiste techniek. En als je die eenmaal onder de knie hebt, wil je nooit meer wat anders…
> Naar recept: kardemummabullar (Zweedse kardemombroodjes)