Weekmenu: asperges, doperwten en andere goddelijke lentegroenten
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week brengen we hulde aan al die goddelijke groenten van de lente. Asperges, doperwten, radijsjes… Wij kunnen ons geluk niet op.
Koken met de seizoensgroenten is sowieso een heel goed idee. Groenten uit het seizoen zijn niet alleen lekkerder (het smaakverschil is vaak gigantisch!), ze zijn ook nog eens goedkoper en beter voor het milieu.
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s
Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!
Maandag
Risotto is goddelijk en witte asperges zijn goddelijk. En dus is deze risotto met witte asperges súper goddelijk. Voor een krokante bite voegen we krokant gebakken Parmaham toe en het zuurtje komt van wat citroen (het sap én de schil).
> Naar recept: risotto met witte asperges en krokante parmaham
Dinsdag
Dit prachtige gerechtje met coquilles en doperwtenpuree is licht en een mooi begin van een etentje. Goed voor te bereiden (de doperwtenpuree maak je tot twee dagen van tevoren) en zacht van smaak.
> Naar recept: coquilles met doperwtenpuree, citrus en verse tuinkruiden
Woensdag
Deze frittata met daslook en shiitake schrééuwt lente. Mocht je geen daslook kunnen vinden, gebruik dan bieslook, of andere kruiden of lentegroenten.
> Naar recept: frittata met daslook en shiitake
Donderdag
Deze keer een lunchreceptje: toast met radijs en gezouten boter. Het is zó ontzettend simpel om te maken, maar zó lekker!
> Naar recept: toast met radijs en zoute boter
Vrijdag
Pasta op vrijdag? Héérlijk. Deze linguine met shiitake & groene asperges is supersnel en superlekker.
> Naar recept: supersnel en superlekker: linguine met shiitake & groene asperges
Zaterdag
Roedjak is een bijzondere fruitsalade uit de Indonesische keuken. Er gaat namelijk een zoet-zure, pittige dressing bij, op basis van palmsuiker, chilipepers en pinda’s. Dus zoet fruit, met een hartige dressing. De radijsjes maken het de geschikte lentesalade.
> Naar recept: roedjak (hartige Indonesische fruitsalade)
Zondag
Da’s nog eens genieten op zondag: witte asperges met krieltjes, gesmolten boter en gerookte zalm. Een zalige combinatie.
> Naar recept: witte asperges met krieltjes en gerookte zalm