Weekmenu: 7 x gerechten die de koude temperaturen een stuk warmer maken
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze keer zetten we 7 gerechten op tafel die de koudere dagen een stuk warmer maken.
Voor elk seizoen hebben we wel wat lekkers in petto. Deze week voelen we de temperaturen flink kelderen, en daar horen 7 ultiem verwarmende recepten bij.
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s
Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!
Maandag
Neem één hap van deze Koreaanse stoofpot met buikspek (kimchi jjigae) en je snapt meteen waarover we het hebben. Hartverwarmend it is!
> Naar recept: kimchi jjigae (Koreaanse stoofpot met kimchi en buikspek)
Dinsdag
Voel je je verkouden, grieperig of gewoon niet zo fit? Deze congee met spinazie en chili-olie is de reddingsboei die we je toewerpen. Dit Chinese rijstgerecht bevat bevat kippenbouillon en gember: twee krachtpatsers die je er binnen no time bovenop helpen. En dan voegen we ook nog spinazie toe voor een vitamineboost.
> Naar recept: congee met spinazie en chili-olie
Woensdag
Dit recept voor snelle romige tortellinisoep met spinazie is zo’n belachelijk handig recept voor van die drukke doordeweekse dagen (of drukke weekenddagen!). Je maakt alles in één pan. Easy as pie. Eh, soep.
> Naar recept: snelle tortellinisoep met spinazie en worst
Donderdag
We maken vandaag chili con carne met een twist! Door espresso door de chili con carne te mengen, krijgt ‘ie een rijke, diepe smaak. Érg lekker. En waarom zou je slechts kidneybonen gebruiken als je ook vijf verschillende soorten bonen kunt toevoegen? Voor een extra vrolijke chili con carne.
> Naar recept: chili con carne met espresso en vijf soorten bonen
Vrijdag
Een snelle versie van de Vietnamese noedelsoep pho: het kan écht! Als basis gebruiken we hiervoor een runderbouillon. Zelfgemaakt van je voorraad uit de vriezer of snel van een bouillonblokje als je geen grote vriezer (of runderbouillonvoorraad) hebt.
> Naar recept: snelle pho (Vietnamese noedelsoep)
Zaterdag
Hier komt een goddelijk recept dat je nog héél vaak gaat maken: polenta met gehaktballen en tomatensaus. Hiermee vul je je huis vanzelf met een vleug Italiaanse warmte.
> Naar recept: goddelijke gehaktballen met polenta en tomatensaus
Zondag
Het kost even wat tijd, maar dat deze tajine de perfecte zondagkost. De hoofdingrediënten zijn lamsvlees en abrikozen: de ideale zoet-zoutcombinatie.
> Naar recept: lamstajine met gedroogde abrikozen