Weekmenu: word warm met (en van!) 7 x Indiase recepten
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week vullen we met de kruidige, warme heerlijkheid van Indiase recepten.
Maar er komen niet alleen curry’s op tafel; ook soep, röti en zelfs een soort vegaburgers passeren de revue. Ah, de rijkheid van de Indiase keuken. <3
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!
Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!
Maandag
Yes, we houden de maandag soepdag er lekker in! En lekker, da’s deze Indiase tomatensoep zeker. Die maak je met onder andere gember, kurkuma, cayenne en kokosmelk.
Extra fijn: in de soep gaan bliktomaten in plaats van verse. Hoef je niet al die groenten (of fruit? We’ll never know…) te ontvellen.
> Naar recept: Culy Homemade: kruidige Indiase tomatensoep met kokosmelk
Dinsdag
“De combinatie van zoete en gewone aardappel met karwij, kardemom en kerrie geven deze rösti een twist die je nooit meer uit je hoofd kunt krijgen”, aldus Culy’s Freya. Dit is India in topvorm!
De rösti is extra lekker met de appelchutney; die geeft een frisse tegenhanger aan het kruidige recept.
> Naar recept: Culy Homemade: Indiase rösti met appelkokoschutney
Woensdag
Wat is er fijner dan een goeie dip met brood of chippies? Precies: niks. Deze Indiase baingan bharta (een puree van rokerige aubergines) eet je met naan of papadum. Genieten geblazen!
Tel daar de gember, chilipeper, kurkuma, mosterdzaad en koriander bij op et voilà: een kruidig gerecht dat je hart verwarmt.
> Naar recept: Culy Homemade: Indiase baingan bharta (goddelijke puree van rokerige aubergines)
Donderdag
Een heerlijk (en) fotogeniek maaltje met maar 7 ingrediënten: da’s wel zo ongeveer de omschrijving van deze Indiase gepofte aardappel. Serveer samen met een salade of een snelle curry.
In de vulling gaat trouwens chaat masala: een kruidenmengsel van onder andere komijn, zwart zout, amchoor (gedroogd mangopoeder), chilipoeder en bijvoorbeeld asfoetida (duivelsdrek). Je vindt de mix bij de meeste Aziatische supermarkten.
> Naar recept: Culy Homemade: Indiase gepofte aardappel om je vingers bij af te likken
Vrijdag
In deze curry staat paneer in de spotlight: een Indiase kaas die je tegenkomt in gerechten als saag paneer. De smaak is licht en een beetje zout, wat heel goed matcht met kruidige curry’s. Paneer vind je gewoon in de meeste Appies, maar je kunt ‘m eventueel ook vervangen door feta of tofu.
De paneer zorgt voor een lichte bite in de romige curry, die wederom fijn kruidig is. Een goed begin van het weekend.
> Naar recept: Culy Homemade: Indiase rode curry (butter massala) met paneer
Zaterdag
Burgers zonder burgers? Klinkt gek, maar je blijkt je (vega)vlees dus príma te kunnen vervangen door Indiase groentecurry. Op brood, ja!
Pav bhaji is een bekend Indiaas streetfood. De dikke groentecurry wordt gegeten met een lik boter, vers limoensap en uitjes. Goed als snack, maar als je grote broodjes gebruikt kan het ook heel goed als avondeten.
> Naar recept: Culy Homemade: Indiase pav bhaji (broodjes met groentecurry)
Zondag
Deze biryani is een typisch zondaggerecht: kost wat moeite, maar dan heb je ook wat! De lijst met specerijen is lang, maar met een beetje geluk heb je de meeste al in huis. En samen zorgen ze voor een fingerlickin’ Indiaas gerecht.
Een goeie Indiase biryani is éigenlijk niet volledig zonder een rits toffe bijgerechten. Deze vega biryani kun je bijvoorbeeld serveren met een pittige mangochutney en een eenvoudig bijgerecht van komkommer, yoghurt en zwarte peper.
> Naar recept: Culy Homemade: Indiase biryani met zoete aardappel en getoaste amandel