Weekmenu van 12 t/m 18 september: we stellen de herfst nog éven uit
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Nu het weer steeds grijzer wordt en het kwik langzaam daalt staat de herfst al voor de deur, volgens ons altijd te vroeg. Met dit weekmenu stel je de herfst nog eventjes uit met 7 zomerse gerechten voor 12 t/m 18 september.
Maandag
Risotto kan wat ons betreft altijd wel gegeten worden. En deze garnalenrisotto met venkel en citroen brengt je meteen weer in zomerse sferen. Daarnaast staat ‘ie in een half uur op tafel!
> Naar recept: Culy Homemade: Risotto met garnalen, venkel en citroen
Dinsdag
Ovenschotels zijn allang geen typisch winters gerecht meer. Deze ovenschotel met krieltjes, zalm, venkel (restjes van gisteren?) en tomaat is de zomer op je bord. De yoghurt, verse kruiden en rode ui geven het gerecht een zomerse frisheid.
> Naar recept: Culy Homemade: Zomerse ovenschotel met aardappeltjes, venkel, zalm en tomaat
Woensdag
Om de week wat op te breken staat woensdag rode linzensoep op het menu. Een heerlijk set it and forget it gerecht waarmee je met minimale inspanning maximale smaak behaalt. En als je (zelfgemaakte) groentebouillon gebruikt kan je het recept helemaal vegan maken!
> Naar recept: Culy Homemade: Heerlijk verwarmende en kruidige rode linzensoep
Donderdag
Less is more. In Italië hebben ze dit concept tot in de puntjes geperfectioneerd. Zo ook bij deze frisse pasta met citroen, kip en basilicum. Mocht je wat extra tijd hebben, serveer dit gerecht dan met zelfgemaakte pici.
> Naar recept: Simpele pasta met citroen, kip en basilicum
Vrijdag
Het is weekend, en dat mag gevierd worden! Begin je weekend goed met deze smash-kipburger met een pikante gochujang-mayo. Met deze Koreaanse saus en zoetzure komkommer haal je het zomerse street-food gevoel in huis!
> Naar recept: Culy Homemade: Kipburger in smashburger-stijl met gochujang-mayo
Zaterdag
In het weekend pakken we uit, zonder uren in de keuken te hoeven staan. Geef jezelf rust met deze simpele, maar smaakvolle chili con carne met een twist. De toevoeging van espresso geeft het gerecht een diepere smaak. Omdat de chili lang op het vuur moet staan heb jij alle tijd om te genieten van je vrije avond!
> Naar recept: Culy Homemade: Chili con carne met espresso en vijf soorten bonen
Zondag
Om de zomer definitief uit te zwaaien sluiten we deze week af met Culy’s favoriete zomer pasta. Met slechts een handvol ingrediënten is deze pasta van Jamie Oliver supersnel bereid en onwijs lekker!
> Naar recept: Culy Homemade: ons favoriete recept voor pasta in de zomer