Weekmenu: 7 x recepten voor de eerste herfstweek
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week zetten wij in teken van de eerste herfstweek. Want je weet wat ze zeggen: zomer heeft het fruit, herfst heeft de groenten!
En dat vertaalt zich in héél veel lekkere recepten met lekkers uit het seizoen.
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s
Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!
Maandag
Deze soep met kikkererwten en kastanjes heeft misschien niet de mooiste kleur, maar ugly delicious is het nieuwe culinaire zwart (vraag maar aan David Chang), dus wat zou het? En kikkererwten en kastanjes zijn toevallig een héle lekkere combinatie. Een eenvoudig recept met een verrassend resultaat!
> Naar recept: Culy Homemade: soep met kikkererwten en kastanjes
Dinsdag
Van bietjes zijn we bij Culy grote fan, al is het maar vanwege hun geweldige kleur. Deze bietenstamppot hebben we afgewerkt met ricotta en dukkah. Met al die kleuren ziet het gerecht er best indrukwekkend uit, maar in feite is het gewoon heerlijk simpel.
> Naar recept: Culy Homemade: bietenstamppot met ricotta uit de oven en dukkah
Woensdag
Voor deze makkelijke ovenschotel van Arabische kip met sumak, kaneel en geroosterde wortels gebruik je alleen je oven. Je fornuis mag je dus een keer he-le-maal met rust laten. Van zulke eenvoudige (en lekkere!) recepten zijn we fan.
> Naar recept: Culy Homemade: ovenschotel van Arabische kip met geroosterde wortels
Donderdag
Ons antwoord op een herfstige pizza? Dat wordt dan een pizza met pompoen, Burrata, balsamico-uitjes en tijm: een waanzinnig lekkere combinatie.
> Naar recept: Culy Homemade: herfstige pizza met pompoen, Burrata, balsamico-uitjes en tijm
Vrijdag
Toen Culy’s Winnie laatst in Italië een pasta met eendenragu proefde, ging ze bíjna haar moeder bellen om te vertellen hoe lekker die wel niet was. Pasta con ragu all’Anatra, heet het gerecht in het Italiaans. Bij ons misschien iets minder ingeburgerd, stiekem misschien nog lekkerder dan een bolognese.
> Naar recept: Culy Homemade: pasta con ragu all’Anatra (pasta met eendenragu)
Zaterdag
Het was Ronald Giphart die ons ooit influisterde dat hij weleens popcornschnitzels maakt. Juistem: schnitzels met een jasje van gemalen popcorn. Dat idee vonden we zo briljant (en heerlijk) klinken, dat we ermee aan de haal gingen. Lekker met een romige polenta en snelle maissalsa.
> Naar recept: Culy Homemade: popcornschnitzels met polenta en maissalsa
Zondag
Dat is toch een briljante vondst: een brunch bao. Steamed buns worden belegd met een lik hoisinsaus, knapperig gebakken bacon en een flinterdunne omelet. Bao for breakfast dus! Perfect voor op de luie zondag.
> Naar recept: Culy Homemade: brunch bao met bacon, ei en hoisinsaus