Weekmenu: 7 x veel groenten zonder dat je ‘t doorhebt
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week staat in teken van gerechten met veel groenten – zonder dat je ‘t per se doorhebt.
Perfect voor als je je kids wat meer groenten wil laten eten. Of voor wie toch niet zo heel erg warm loopt voor salades en groentesoep, maar stiekem wel wat meer vitaminen wil binnenkrijgen. Gelukkig zijn er van die gerechten waarbij je én veel groenten naar binnen werkt en toch niet het gevoel hebt dat al het plezier in het leven je is ontnomen. En eigenlijk zijn dat er heel wat.
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s
Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!
Maandag
Hoewel het klassieke pestorecept met verse basilicum gemaakt wordt, is deze variant met boerenkool net zo lekker. Noem het een huwelijk tussen de Italiaanse en de Hollandse trots of gewoon stiekem een heleboel groenten in je pasta verwerken, één ding is zeker: deze pasta met boerenkoolpesto is lékker!
> Naar recept: eenvoudige pasta met boerenkoolpesto
Dinsdag
Deze pompoenpuree met buikspek en chimichurri is zó lekker dat je – voor je ‘t weet – flink wat pompoen naar binnen hebt gewerkt. En dát is alleen maar positief.
> Naar recept: pompoenpuree met buikspek en chimichurri
Woensdag
Urap urap (ofwel: knapperige groenten in kruidige kokos) is een heerlijk vegetarisch gerecht uit Indonesië. Het zit zo bomvol smaak dat zelfs de moeilijkste groenten-eters hiervan zullen blijven opscheppen. Wedden?
> Naar recept: Knapperige groenten in kruidige kokos uit de bijbel van de Indonesische keuken
Donderdag
Uitgekeken op de klassieke tomatensoep? Geef ‘m een twist en maak deze kruidige Indiase tomatensoep met kokosmelk. Wij durven te wedden dat íédereen dit lekker vindt.
> Naar recept: kruidige Indiase tomatensoep met kokosmelk
Vrijdag
Zoete tomaat, gegrilde aubergine, romige saus met feta en eekhoorntjesbrood: de vegetarische moussaka van Jamie is om je vingers bij af te likken.
> Naar recept: Dé vega moussaka van Jamie Oliver
Zaterdag
Deze katsu curry met krokante aubergine & zoete aardappel is de plantaardige tegenhanger van katsu curry met kip. Is die even lekker? Wij durven het te beweren. De zoete aardappel wordt heerlijk zacht van binnen en knapperig van buiten. En de aubergine, tja, what’s not to love about gefrituurde aubergine in een krokant jasje? Maak het maar eens.
> Naar recept: vega(n) katsu curry met krokante aubergine & zoete aardappel
Zondag
In de nasi goreng van sterrenchef Syrco Bakker gaan naast garnalen ook paksoi, enoki champignons en broccoli. En als je weet dat Syrco niet één, maar twee sterren op zijn naam heeft staan, dan weet je dat dit een ultiem lekker gerecht is.
> Naar recept: Nasi goreng met garnalen en paksoi van sterrenchef Syrco Bakker