Weekmenu: 7 x gerechten die iederéén lekker vindt
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week zetten we in teken van gerechten die Weekmenu: 7 x gerechten die iederéén lekker vindt lekker vindt. Althans: dat sterke vermoeden hebben we.
Over smaak valt natuurlijk moeilijk te discussiëren. Maar er zijn zo van die gerechten die zó geweldig zijn dat het moeilijk wordt om er niet van te houden. Dit weekmenu is een verzameling daarvan: vol met de beste klassiekers en onbetwistbaar lekkere smaakcombinaties.
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s
Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!
Maandag
Tomaat, mozzarella, basilicum en romige pasta: zo makkelijk kan een lekkere maaltijd zijn. We zeiden toch al dat het moeilijk is om hier níét van te houden?
> Naar recept: Culy Homemade: makkelijke mac & cheese caprese
Dinsdag
Een stamppotje kan er altijd in, zeker op zo’n doordeweekse dinsdagavond. Deze versie met witte kool, boerenkool en bacon is altijd een voltreffer.
> Naar recept: stamppot met witte kool, boerenkool en bacon
Woensdag
De Zweedse gehaktballetjes (pardon, köttbullar…) van Ikea zijn stiekem een echte guilty pleasure voor velen. En goed nieuws: je maakt ze makkelijk zelf!
> Naar recept: Zweedse gehaktballetjes (zoals die van Ikea!)
Donderdag
Een ovenschotel met zoete aardappel, spinazie en gehakt is een ideale maaltijd voor het hele gezin. Of voor al je huisgenoten. Of voor jou en je hongerige lief. Of voor jezelf (stop de rest in de vriezer). Enfin, je snapt ons punt.
> Naar recept: ovenschotel met zoete aardappel, spinazie en gehakt
Vrijdag
Het is zo’n simpele maaltijd, maar je kunt er zó’n zin in hebben (wij in elk geval wel): stoofvlees met friet. Of patatje stoof, zo je wil. Wij maakten een klassieke Vlaamse versie van stoofvlees met bier, geserveerd met frites en haricots verts. En vergeet die lekkere klodder Vlaamse mayo niet!
> Naar recept: Vlaams stoofvlees met friet en haricots verts
Zaterdag
Pompoensoep kun je op legio manieren maken. Met kokosmelk en specerijen, met wortel en gember, met spek & salie… Maar deze pompoensoep met miso is toch wel onze favoriet. Een heel eenvoudig soepje, maar met een verslavend lekkere smaak.
> Naar recept: boterige pompoensoep met miso
Zondag
Zoals oma kon koken, zo kan toch eigenlijk niemand dat. Haar pastei is een soort mix tussen Hollandse pot en smaakmakers uit de Indische keuken. Dus wees niet te zuinig met die sambal en ketjap!
> Naar recept: pastei met kip (zoals oma die maakte)