Weekmenu: 7 gerechten waarmee je je in Frankrijk waant
Elke dag bedenken wat er gegeten moet worden, is soms lastig. Om ervoor te zorgen dat je niet iedere week dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week zetten we in teken van la douce France. Want jeetje wat smachten we naar mooi weer, vakantie en lekker Frans eten!
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s
Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!
Maandag
Deze spiraalratatouille is een leuk werkje om met Pinksteren te maken. Even heel netjes werken, de oven het grootste werk laten doen en je hebt optimaal resultaat. Ratatouille is een echt Frans groentegerecht met onder andere tomaat, aubergine, courgette en tijm. In dit recept heeft Matt Preston een variant gemaakt die ook nog eens prachtig is om op tafel te zetten. Heel lekker met deze zoete aardappelgratin. Als je toch met de oven bezig bent…
> Naar recept: spiraalratatouille van de enige echte Matt Preston
Dinsdag
In het Pinksterweekend heb je waarschijnlijk heel veel lekkers (lees: ongezonde snacks) naar binnen gewerkt en snak je naar een gezonde maaltijd. Maar laat deze salade naast gezond ook nog eens geniaal lekker zijn. De beroemde salade nicoise is een maaltijd op zichzelf. Met onder andere aardappeltjes, olijven, boontjes, ei en gebakken tonijn is het een van de favo’s van deze Culy redacteur.
> Naar recept: salade nicoise
Woensdag
Franser als een quiche Lorraine kan bijna niet. In dit Franse weekmenu hebben we dan ook gekozen voor een versie met lekker veel lentegroenten. Even voorwerk en je kunt (hopelijk) in de zon afwachten totdat hij klaar is.
Tip: deze quiche is ook heel goed van tevoren klaar te maken voor een lunch of picknick. De quiche is immers ook koud heerlijk om te eten.
> Naar recept: Culy Homemade: lente quiche met asperges, doperwtjes en prei
Donderdag
Krijg jij ook direct water in je mond als je denkt aan kip en ansjovis? Wij wel! Deze geroosterde kip wordt klaargemaakt met ansjovisboter. En dan heb ik geen woord teveel gezegd. Goddelijk. Leg er een paar aardappeltjes in schil en wortels bij en je hebt een volledige maaltijd.
> Naar recept: kip met ansjovisboter en croutons in kippenvet van Alison Roman
Vrijdag
In veel huishoudens is het vrijdag P-dag. Oftewel pizza, patat of pannenkoeken. Hij wordt vanaf nu aangevuld met pissaladière. Deze Franse pizza slash flammkuchen is onweerstaanbaar.
> Naar recept: Culy Homemade: franse pizza met ansjovis en olijven
Zaterdag
Lekker in het weekend aan de “bak” met deze echte seizoensgroente: rabarber. Maar laat je niet verwarren door het woordje groente, want eenmaal samen met de aardbeien is deze taart zoet, fris en zuur.
Zondag
Bij deze uiensoep denk je misschien: winter! Maar er zijn een paar gerechten waar we een uitzondering voor maken. Want deze soep is zo goed dat je hem in ieder seizoen kunt eten. Tip: de soep past perfect bij de kliekjes van afgelopen week.
> Naar recept: Culy Homemade: Franse uiensoep met 5 soorten uien