Weekmenu voor 1 t/m 7 mei: de lekkerste recepten met asperges
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Het is alweer bijna mei en dat betekent: asperges! Groen of wit, uit de supermarkt of zelf gestoken, wij zijn er dol op. Daarom deze week 7 verschillende recepten met asperges. En omdat dat nogal veel lijkt kún je de asperges ook weglaten uit sommige recepten.
> Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!
Maandag
Risotto is in onze ogen zo’n heerlijk ‘maandagmaal.’ Na de drukte en heisa van de eerste werkdag na het weekend even meditatief in een pannetje riso carnaroli roeren, wie wordt daar niet zen van? Tip: roer de korst van een stuk Parmezaanse kaas mee in de risotto voor extra smaak. Oh, en heb je nu geen zin in 7 x asperges dit weekmenu, dan kun je ze in dit gerecht eventueel weglaten. Doe er dan een lekkere bol burrata bovenop, maakt ‘t geheel lekker feestelijk.
> Naar recept: Lenterisotto met asperges en doperwten
Dinsdag
Zin in een soep en een verdiende dosis luxe op dinsdag? Deze aspergesoep 2.0 is je vriend! Garneer ‘m met Hollandse garnalen, bruine boter en dille en je bent helemaal het heertje. Soms moet je jezelf ook in de watten leggen, nietwaar?
> Naar recept: Aspergesoep 2.0 met garnalen, bruine boter en dille
Woensdag
Een weekmenu is niet compleet zonder pastagerecht! Deze romige ravioli met tuinbonen en groene asperges is lente op je bord. De ingrediëntenlijst is beknopt en ‘t gerecht is in mum van tijd klaar. Ideaal tijdens een drukke week.
Tip: wil je geen verse asperges kopen in verband met de prijs? De meeste supermarkten hebben groene asperges in de diepvries die bijna niet onder doen voor de verse. Laat ze wel eventjes goed drogen tussen keukenpapier voordat je ze meebakt in je gerechten, anders worden ze erg klef en slap.
> Naar recept: Romige ravioli met groene asperges en tuinerwten
Donderdag
Deze lente nasi goreng heeft al op veel weekmenu’s een plaatsje veroverd. Zo ook dit weekmenu met asperges. Deze nasi goreng is namelijk typisch zo’n maaltje waar je mee op krachten komt. Dat kunnen we allemaal wel gebruiken zo voor ‘t weekend. Geen zin in wéér asperges? Dan kun je ze weglaten of vervangen door sperziebonen.
> Naar recept: Lente nasi goreng met groene asperges en doperwten
Vrijdag
Vrijdag, weekend! Het ideale moment om kort in de keuken te staan en lang van je vrije weekend te genieten. Daarom deze simpele pasta met groene asperges, prosciutto en dragon op het weekmenu. Het uitstekende maal om te bereiden. Supersnel klaar en – mede door de zoute prosciutto – boordevol smaak. Dat wordt smullen!
Zaterdag
Zaterdag, kookdag! En bij een weekmenu met asperges betekent dat maar één ding: witte asperges op (bijna) klassieke wijze! Wij maken deze asperges namelijk graag met een gin-hollandaise en dát is toch een partijtje lekker. Eet de asperges klassiek met een gekookt eitje, krieltjes en ham, of ga voor een variant met gerookte zalm. Eén ding is zeker: dit wordt smullen!
> Naar recept: Witte asperges met gin-hollandaise
Zondag
Kliekjes over van dit weekmenu met asperges? Stop ze in een quiche! De ideale én meest smaakvolle manier om kliekjes en overgebleven groentes te verwerken. Toevallig hebben wij een receptje voor een lente quiche met asperges, maar mochten er in je koelkast nog andere passende ingrediënten liggen, ben je natuurlijk vrij die toe te voegen. Nog een handige bijkomstigheid: is er een stukje quiche over, dan stop jij dat gauw in een bakje zodat je morgen alvast lunch hebt…
> Naar recept: Lente quiche met groene asperges, doperwten en prei