Weekmenu: de lekkerste recepten voor 8 t/m 14 augustus
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week doen we niet te moeilijk en hebben we zeven makkelijke recepten voor je klaargezet, met hier en daar een vleugje jeugdsentiment.
> Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!
Maandag
Maandag, soepdag! Niets lekkerder dan je week beginnen met een makkelijk maar voedzaam gerecht. Deze knalgroene courgettesoep is fris en zelfs een klein beetje zoetig, dankzij de doperwten.
We toppen ‘m trouwens af met zwarte olijven, voor dat extraatje waar we zo van houden. Serveer de soep met een stokbroodje of quiche erbij en je maakt de maaltijd compleet.
Naar recept: Courgettesoep met doperwten, ricotta en zwarte olijf
Dinsdag
Elke Italiaanse familie heeft deze pasta wel eens gegeten. Ofwel naar een recept van een oude opa of oma, ofwel naar een andere wijsgeer uit het dorp. Deze rigatoni met gehakt is hét go-to recept (oké, naast de pasta met tomatensaus) in Italië en wij snappen wel waarom.
Dit weekmenu zetten we ‘m op dinsdag, maar je kunt natuurlijk variëren met de dagen. Protip: voeg bij het bakken van het gehakt nog wat gemalen venkelzaad toe. Dit geeft de pasta nog meer smaak!
Naar recept: Rigatoni met een gehaktsausje, pecorino en rozemarijn
Woensdag
Gevulde tomaten zorgen in dit weekmenu voor jeugdsentiment alom. Vroeger werden ze vaak gemaakt met een klassieke gehaktvulling, wij geven ze hier een Arabisch jasje. Het gehakt verruilen we namelijk voor een vulling van couscous, halloumi, granaatappelpitjes en verse kruiden. Smullen!
Naar recept: Gevulde tomaten met couscous en halloumi
Donderdag
We pleiten schuldig: ook op de Culy redactie houden we op zijn tijd van een goeie AVG. Dit exemplaar is bijvoorbeeld erg lekker. Want met krieltjes, zalm en een makkelijke salsa verde til je die AVG direct naar een hoger niveau. Serveer er – weer jeugdsentiment – sperzieboontjes bij en je doordeweekse maaltje is compleet.
Naar recept: Zalm met salsa verde, krieltjes en haricots verts
Vrijdag
Vrijdag, snackdag. Toch? Veel bedrijven hanteren tijdens de vrijdagslunch al het “verstand op 0, frituur op 180 principe,” maar wij wachten tot het avondmaal. Alhoewel we moeten zeggen dat dat voor dit broodje frikandel deluxe wel erg veel discipli3ne vergt.
Wil je er helemaal een vette hap van maken, bak er dan nog wat frietjes bij. Kun je de venkelfrikandellen uit het recept niet vinden, gebruik dan gewoon je andere favoriete exemplaren.
Naar recept: Broodje frikandel deluxe
Zaterdag
Deze zaterdag stelt het weekmenu dat er pizza’s worden gebakken. En ondanks dat je gister al te buiten bent gegaan aan frikandellen en friet, gaan we vandaag nog even door met “ongezonde” maaltijden. Tussen haakjes, want een pizza hoeft niet ongezond te zijn.
Neem deze (kinder)pizza’s waar ontzettend veel groenten in zijn verwerkt. De pizza’s zijn kleurrijk, smaakvol én zien eruit als de regenboog. Wat wil je nog meer.
Naar recept: Regenboogpizza’s met stiekem heel veel groenten
Zondag
Op zondag is het tijd om je klaar te maken voor een nieuwe week. Dan wil je natuurlijk niet dat ‘t weekmenu stelt dat je vijf uur in de keuken moet staan wachten tot je stoofvlees mals is. En daarom een makkelijke maar overheerlijke open lasagne met burrata. Da’s een lekker einde van de week!
Naar recept: Open lasagne met burrata