Weekmenu: 7 x herfstige recepten voor een huis vol herfstgeuren
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Laten we deze week vullen met de lekkerste herfstgerechten uit dit weekmenu.
Paddestoelen, aardpeer en pompoen: allemaal producten waar we maar al te graag mee koken tijdens de frisse herfstmaanden. Heb jij ze allemaal al gehad? Niet? Dan is het nu de hoogste tijd om met het seizoen mee te koken. Vul je week én je huis met herfstige geuren, kleuren en smaken met dit weekmenu.
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s
Oh, en maak jij nu één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!
Maandag
Aardperen behoren zeker tot één van onze favo groentesoorten deze herfst. En laat je er nou ook nog eens heel gemakkelijk soep van kunnen maken. Wij maakten een soep met aardpeer (a.k.a topinamboer) in combinatie met Prosciutto en hazelnoten. En geloof ons maar, deze romige soep maakt jouw dag. Laat de prosciutto weg voor een net zo lekkere vegetarische variant.
> Naar recept: Soep van aardperen met knapperige Prosciutto & hazelnoten
Dinsdag
Als de kerrie weer uit de kruidenla gehaald wordt, dan weet je hoe laat het is: stamppot-tijd. We kunnen geen week meer overslaan zonder een lekkere rats gemaakt en gegeten te hebben. Deze hoort dan ook helemaal binnen dit herfstige weekmenu: stamppot met pastinaak, waterkers en kerrieballetjes.
> Naar recept: Stamppot met pastinaak, waterkers en kerrieballetjes
Woensdag
Súper makkelijk, deze ravioli met cantharellen en basilicumpesto. En wat nou als we je vertellen dat dit vegetarische recept maar 5 (!) ingrediënten telt? Je zet het gerecht ook nog eens binnen no time op tafel. Cantharellen mogen dan wel officieel in de zomer al tevoorschijn komen, ze zijn toch wel de praaltjes onder de paddestoelen en zijn precies wat je nodig hebt binnen dit herfstige weekmenu.
> Naar recept: Ravioli met pesto en cantharellen
Donderdag
Het vrolijke woord ‘chimichurri‘ nodigt toch gewoon uit om te kokerellen met dit sausje? Wij maakten chimichurri in combinatie met pompoenpuree en zacht gegaard buikspek. Zowel zoete als hartige en licht pittige accenten komen terug in dit recept. En wat geeft die pompoenpuree toch een prachtige kleur én sfeer aan dit gerechtje.
> Naar recept: Pompoenpuree met buikspek en chimichurri
Vrijdag
Ingrediënten zoals linzen en paddestoelen, gestoofd in rode wijn en groentebouillon. Need we say more? Een pastei vol met herfstsmaken. Dit recept doet wonderen op een donkere, koude avond. Het knapperige broodkruim en het gebruik van zoete aardappel geeft de pastei een extra twist mee. Buiten het feit dat de pastei vegetarisch is, is ‘ie ook nog eens volledig vegan!
> Naar recept: Vegetarische pastei met zoete aardappel en paddenstoelen
Zaterdag
Van deze plaattaart loopt het water je direct in de mond. Vooral als je keuken zich vult met de geuren van peer, prei en blauwaderkaas. Als je niet zo’n groot fan bent van blauwaderkaas, dan kun je deze vervangen door brie. Een geweldig herfstig recept dat je zowel als diner gerecht kunt serveren, als in kleinere stukjes voor bij de borrel.
> Naar recept: Plaattaart met peer, blauwe kaas en walnoot
Zondag
En om dit weekmenu met een zoetje af te sluiten, delen wij het recept voor herfstige pompoen cheesecakerepen met je. Want hoe leuk is het om na een stevige zondagse herfstwandeling plaats te nemen in de keuken om deze zoete lekkernij te maken? Daar heb je vanavond en de komende dagen ook nog eens profijt van. Lekker bij een warme kop thee of om als dessert op te dienen.
> Naar recept: Herfstige cheesecake repen met pompoen