Weekmenu: 7 x gerechten die je makkelijk kunt meenemen onderweg
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week staat in het teken van gerechten die je makkelijk kunt meenemen onderweg. Da’s handig!
Nu we langzaamaan allemaal weer naar school en het werk gaan, zijn maaltijden die je kunt meenemen heel erg handig. Je kunt ze vaak koud en warm eten, dus de voorbereiding is het hele werk. Want dat patatje op het station gaat op een gegeven moment ook vervelen..
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s
Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!
Maandag
Deze poké bowl met farro, bijzonder lekker gemarineerde zalm, veel kruiden en een Vietnamese dipsaus zorgt ervoor dat je je week met 5 sterren begint. Gezond, makkelijk, overheerlijk, goed in een bakje te stoppen en koud of warm te eten. Wat wil je nog meer?
> Naar recept: zalmbowl met farro en Vietnamese dipsaus
Dinsdag
Ken je dat, van die simpele smaakcombinaties? Je hebt er nooit eerder aan gedacht, maar als je ze voor het eerst eet, weet je: dit is ‘m. In ons geval: een makkelijke noedelsalade met stukjes mango, sesamdressing én krokante aubergine met koriander. Een beetje van onszelf een beetje van Ottolenghi. Simpel, snel te maken en ongelooflijk lekker! Tip: bewaar de krokante aubergine apart en voeg die toe als je gaat eten.
> Naar recept: Culy Homemade: makkelijke noedelsalade met mango en krokante aubergine
Woensdag
Als jij ook zo gek bent op vijgen in combinatie met geitenkaas, dan ben je hier aan het goede adres. Hier stoppen we ze namelijk in een snelle galette met geitenkaas, honing, amandel en tijm. Helemaal makkelijk om als leftover mee te nemen de volgende dag.
> Naar recept: Culy Homemade: galette met vijgen, geitenkaas en tijm
Donderdag
Het oefenen met het uitspreken van deze sushi-sandwich (onigirazu) zal waarschijnlijk langer duren dan het verorberen ervan. Want wat is hij lekker. Een perfecte lunch voor onderweg of op kantoor. Of waar je hem maar wilt opeten, wat jij wilt.
> Naar recept: Culy Homemade: onigirazu met spicy bietjes, krokante kip en sojasausmayo
Vrijdag
Frittata is de perfecte maaltijd voor onderweg. Maak deze BLT – bacon, spinazie in plaats van sla en tomaat – frittata een avond van tevoren en snijd hem in puntjes. Heerlijk bij een picknick, plotselinge borrel of bij een gemiste trein.
> Naar recept: Culy Homemade: BLT frittata uit de oven
Zaterdag
Eigenlijk moet je deze Turkse pides vers uit de oven eten, maar voor noodgevallen maken we een uitzondering. Heerlijk voor onderweg voor een lunch ergens in de bossen of heide. Ook leuk om mee te nemen naar een feestje, en bovendien: een lifesaver na een late vrijdagnacht.
> Naar recept: Culy Homemade: Turkse pide (een luchtig en krokant broodje) met spinazie en feta
Zondag
Heb jij ook zo ‘n een hekel aan ontbijten of neem jij er gewoonweg niet de tijd voor? Dan zijn deze havermoutkoekjes met pecan en kokos de oplossing. Bak deze zondag alvast een hele batch en je kunt de rest van de week heerlijk makkelijk knabbelen in de ochtend.
> Naar recept: Culy Homemade: havermoutkoekjes met pecan en kokos (voor het ontbijt)