Weekmenu van 4 t/m 10 november: verrassend en gevarieerd
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. In dit weekmenu staan zeven verrassende en gevarieerde recepten.
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.
Weekmenu van 4 t/m 10 november: verrassend en gevarieerd
Maandag
Een weekmenu beginnen zonder makkelijk recept? Dat is als een verjaardag zonder lekkere taart. En laat het deze week nu net de verjaardagsweek van Culy’s Martine zijn. Reden genoeg voor een zalig weekmenu, maar ook voor een makkelijke maandag! Deze halloumi-wraps met hot honey, paprikasalsa en tzatziki zijn precies het gerecht waar je op zo’n maandag avond naar kunt verlangen. En dankzij die pittige noot een goeie start van de week. Knallend die week door!
> Naar recept: Halloumi-wraps met hot honey, paprikasalsa en tzatziki
Dinsdag
Pasta puttanesca is het lievelingsgerecht van velen. De smaakvolle tomatensaus met ansjovis en olijven is ziltig en brengt je linea-recta even in Italië. En dat wil je op een druilerige dinsdag in november. Wij maken ‘m vandaag eventjes niet als pasta, maar als supermakkelijke ovenschotel met kabeljauw. Erg lekker met knapperig brood of krieltjes uit de oven. ‘t Is jouw feestje!
> Naar recept: Makkelijke puttanesca met kabeljauw uit de oven
Woensdag
Dit weekmenu staat vol verrassende recepten. Zo ook deze stamppotvariant. Kijk, een standaard andijviestamppot is natuurlijk hartstikke lekker op zijn tijd, maar we zouden Culy niet zijn als we je niet zouden kietelen om ook die Hollandse klassiekers eens wat extra schwung te geven. U vraagt, wij draaien: knolselderijstamppot met warmgerookte zalm en boerenkool.
> Naar recept: Knolselderijstamppot met warmgerookte zalm en boerenkool
Donderdag
Een weekmenu boordevol variatie betekent voor ieder wat wils. Vlees, vis én vega. Deze vegetarische butter ‘chicken’ met grillkaas is zo’n gerecht waarvan je bij elke hap denkt: waarom zou ik dit ooit nog mét vlees eten? Je kunt het gerecht maken met halloumi of paneer en dat scheelt zeker in de bereidingstijd. Zei er iemand urenlang kip marineren? Nee, inderdaad! Makkelijk, verantwoord én voedzaam.
> Naar recept: Vegetarische butter ‘chicken’ met grillkaas
Vrijdag
Vrijdag is zo’n dag in de week waarop we vaak in tweestrijd zijn. Aan de ene kant denk je: weekend, lekker uitgebreid koken. Aan de andere kant denk je: weekend, ik plof zo snel mogelijk op de bank en wil niets aan het eten doen. In beide gevallen bedient dit recept je op je wenken. De oven doet ‘t werk voor je, maar de smaken laten het lijken alsof je uren in de keuken hebt gestaan. Superculinair begin van jouw weekend!
> Naar recept: Herfstige traybake met krieltjes, spek, pastinaak en oesterzwam
Zaterdag
Zaterdag, snackdag! Nadat we van voetbalveld naar tennisbaan en van supermarkt naar weekendmarkt zijn gevlogen, gaan we ‘t liefst met de pootjes omhoog. Friet halen? Kan. Zelf een lekkere ‘snack’ in elkaar zetten? Nog leuk ook! Deze smashburger ‘Indonesian style’ is zo’n gerecht waar wij elke zaterdag wel zin in hebben. Knapperige frietjes erbij en je bent helemaal het heertje.
> Naar recept: ‘Indonesian style’ smashburger
Zondag
In een gevarieerd weekmenu kan een pastagerecht niet ontbreken. Deze Italiaanse herfstklassieker is precies waar je naar kunt verlangen op zondag avond. Warmte en comfort voordat de nieuwe week begint. Gnocchi salsa di noci, oftewel: gnocchi met walnotensaus. En salie. Herfst op je bord! En daarna onder een dekentje op de bank. Oh, wat houden we toch van de herfst!
> Naar recept: Gnocchi met walnotensaus en salie
Nog meer inspirerende weekmenu’s:
- Weekmenu met herfstklassiekers en verrassende nieuwkomers
- Weekmenu boordevol comfort-food
- Weekmenu met makkelijke en voedzame recepten