Weekmenu voor 3 t/m 9 februari: comfortfood met extra veel comfort
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2024%2F12%2FPosteleinstamppot_1.jpg)
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week in het weekmenu: heerlijk comfortfood.
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.
Weekmenu voor 5 t/m 9 februari
Maandag
Seitan marineren: waarom zou je? Wij vertellen je graag waarom: deze plantaardige vleesvervanger is divers, lekker en altijd handig om in huis te hebben. Met dit weekmenu recept voor gemarineerde seitan zet je altijd een lekkere maaltijd op tafel.
> Naar het recept: gemarineerde seitan met groente en rijst (handig basisrecept!)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2024%2F12%2FSeitan_maken.jpg)
Dinsdag
Een lekker groentebijgerecht in dit weekmenu: gegrilde broccoli met pistachedressing. Want door broccoli te grillen en er een mooie pistachedressing bij te maken, maak je de gezonde groene groente bijzonder lekker.
> Naar het recept: fantastisch groente-bijgerecht: gegrilde broccoli met pistachedressing
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2024%2F11%2FGegrilde-broccoli_groente_bijgerecht_met_-pistachedressing_2.jpg)
Woensdag
Ziek zijn heeft een hoop nadelen, maar in het geval van Culy’s Ogechi was er gelukkig ook een groot voordeel. Terwijl ze ziek was kwam ze namelijk op het idee voor deze geniale Aziatische rijstepap: rice porridge (congee) met de smaken van Hainanese kip met rijst (Hainanese ‘chicken rice’). Het perfecte comfortrecept in dit weekmenu.
> Naar het recept: Culy’s Ogechi vindt troost in deze hartige Aziatische rijstepap als ze verkouden is
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2024%2F12%2FRice_porridge_aziatische_rijstpap_1.jpg)
Donderdag
Wie is er niet dol op pasta pesto? Pesto Trapanese is een heerlijke variant op de bekende versie met basilicum en pijnboompitten en misschien nog wel lekkerder dan je denkt!
> Naar het recept: pasta pesto met een twist: pesto Trapanese is je nieuwe favoriet (met tomaat en amandelen)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2024%2F12%2Fpasta-pesto-tomaat-1.jpg)
Vrijdag
In de eerste maand van het jaar is het helemaal niet erg wat gezonder te eten. Laten we eerlijk zijn: december hakt er best in en dus is pas op de plaats af en toe best goed. Deze Turkse bulgur past daar goed bij. Een lekker gezond recept in dit weekmenu.
> Naar het recept: lekker gezond: bulgur-traybake met tomaat, harissa en kikkererwten
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2024%2F12%2Fbulgur-1.jpg)
Zaterdag
Bosje (winter)postelein gevonden bij de groenteman? Meenemen, die handel! Want hoe vaak maak je nou een recept met postelein? Onze suggestie: maak deze heerlijke posteleinstamppot met lamsgehaktballetjes, oude kaas en harissajus.
> Naar het recept: lekker recept met postelein: stamppot met lamsgehaktballetjes en oude kaas
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2024%2F12%2FPosteleinstamppot_2.jpg)
Zondag
Deze smeuïge twist op Italiaanse lasagne is comfortfood ten top. Lasagne van polenta met Italiaanse worstjes en tomatensaus is een perfect weekmenu recept voor op de zondag.
> Naar het recept: smeuïge lasagne van polenta met tomatensaus en Italiaanse worstjes
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2024%2F11%2FPolenta_lasagne_met_worstjes_2.jpg)