Weekmenu voor 29 juli t/m 4 augustus: makkelijke vakantiegerechten
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Dit weekmenu staat daarom weer helemaal in het teken van gerechten die je in de vakantiestemming brengen, maar – zoals altijd bij onze weekmenu’s – snel en makkelijk te bereiden zijn.
Meer inspiratie nodig? Bekijk dan alle weekmenu’s.
Weekmenu voor 22 t/m 28 juli: vakantiegerechten
Maandag
Alsof je met je beentjes aan de boulevard zit; zo smaakt deze tagliatelle met mosselen, chorizo en citroen. Serveer ‘m met een goed glas witte wijn en je hebt onmiddellijk een zá-lig vakantiegevoel – en dat op de maandagavond.
> Naar recept: tagliatelle met mosselen, chorizo en limoen
Dinsdag
Dit zusje van de gazpacho is ook een koude soep – uit Andalusië – maar dan helemaal wit. Wij maakten deze ultiem romige ajo blanco af met gebakken tomaatjes en stukjes perzik. Een heerlijk koud-warm-zoet-zout contrast. Geef er een stuk pan con tomate of geroosterd zuurdesembrood met olijfolie bij om de restjes mee op te soppen. Fantastisch!
> Naar recept: ultiem romige ajo blanco met gebakken tomaat en perzik
Woensdag
Voor dit recept combineren we de Westerse keuken met de Aziatische, want we rollen een salade niçoise hier op in wat rijstvellen. Gemakkelijk overal mee naartoe te nemen – hallo, perfecte strandsnack! – en je eet ze zo uit het vuistje. En met die verslavende ansjovismayonaise wil je jouw niçoise nooit meer anders!
> Naar recept: summer rolls ‘Niçoise’ met ansjovismayo
Donderdag
De toppings van je favoriete pizza doen het ook heel goed als je ze samen in een kom stopt. Entrée pizza zonder pizzakorst! Geen gedoe met deeg kneden, nul risico op zompig pizzadeeg: deze pizza in een kom is puur comfort. En dat wil je op deze zomerse donderdagavond.
> Naar recept: pizza zonder pizzakorst (pizza in een kom)
Vrijdag
We zouden het wel van de daken willen schreeuwen: máák deze geroosterde spitskool van de bbq met umamiboter! Makkelijk en leuk om te maken (vooral dat deel waarbij je de kool met de snijkant in de zachte boter duwt is zeer fijn) en gruwelijk lekker. Tip: je kunt het ook in een grillpan of zelfs in folie in de oven bereiden. Top met een stukje misozalm ernaast.
> Naar recept: geroosterde spitskool van de bbq met umamiboter
Zaterdag
Het is zaterdag en dan mag er gefeest worden aan tafel met dit Griekse Frietfeest 2.0. Hallo gyros-friet van de bakplaat! De tomaatjes en de tzatziki maken het een compleet gerecht, de citroenen stoppen het in een frisser jasje. Je schuift de bakplaat zo uit de oven de eettafel op. Aanvallen!
> Naar recept: Griekse gyros friet van de bakplaat
Zondag
Ligt het aan ons of lijkt iedereen last te hebben van een zomergriepje? Deze gezonde Mexicaanse kippensoep biedt in elk geval troost én verkoeling op warme zomerdagen. Lekker met verfrissende koriander en rauwe toppings als avocado, rode ui en tomaat.
> Naar recept: gezonde Mexicaanse kippensoep (voor warme zomerdagen)