Weekmenu: tripje naar Azië van 29 augustus t/m 4 september
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Nu de vakanties zo goed als achter ons zijn, denken we toch graag nog even terug aan die verre oorden. Misschien was ‘t niet je bestemming deze zomer, maar hoe lekker zou het zijn nu: een tripje naar het Oosten. Daarom dit weekmenu zeven gerechten met een Oosters tintje.
> Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!
Weekmenu: tripje naar Azië van 29 augustus t/m 4 september
We gaan van India naar Korea en via Japan en Thailand. En vooruit: we pakken zelfs Maleisië nog even mee!
Maandag
De reis, en dus dit weekmenu, begint met een Koreaanse AGV: deze sticky Koreaanse aardappeltjes (Gamja Jorim heten ze officieel) brengen je direct in Aziatische sferen. Serveer ze met Korean Fried Chicken of bij een Korean Barbecue. Al is dat laatste misschien wat optimistisch zo op de maandag…
> Naar recept: Sticky Koreaans geïnspireerde aardappeltjes (Gamja Jorim)
Dinsdag
Deze vegan Thaise broccolisoep heb je in een handomdraai op tafel staan. Je begint met een groene currypasta die je zelf maakt. Schrik niet: dit doen we gewoon in de keukenmachine. Want waarom moeilijk doen als ‘t makkelijk kan? Het is ten slotte pas dinsdag.
Woensdag
Deze Indiase rijstsalade is misschien wel de parel van dit weekmenu. Het is een rijstsalade zoals we ‘m dagelijks willen eten. De rode rijst, vadouvan en dan die smaakexplosie elke keer als je op zo’n granaatappelpitje bijt… We zouden er bijna voor naar India verkassen!
> Naar recept: Vegan rijstsalade met granaatappel en krokante kikkerwten
Donderdag
Vanuit India vliegen we met dit weekmenu even door richting Maleisië. Misschien niet de eerste keuken waar je aan denkt als je aan Azië denkt, maar geloof ons: toch kunnen ze er wat van. Deze overheerlijke eieren in chilisambal zijn behoorlijk spicy, maar ach, dan heb je nog wat extra pit voor die laatste werkdag deze week!
> Naar recept: De lekkerste eieren in chilisambal uit Magisch Maleisië
Vrijdag
Op vrijdag willen wij vaak niets liever dan een makkelijk, snelle hap op tafel toveren. Laat dat nu eens perfect kunnen met deze Aziatisch getinte nachoschotel. Serveer ‘m op de bakplaat, gewoon zo op tafel, zodat iedereen lekker mee kan eten.
> Naar recept: Nachoschotel met een Aziatische twist
Zaterdag
Zaterdag is zo’n dag dat wij nog wel eens willen uitpakken. En daarom een overheerlijk koppie ramen op het weekmenu. Moeilijk is dat niet, makkelijk zelfs, maar ‘t ziet er altijd imponerend uit, zo’n kommetje Japans geluk!
> Naar recept: Makkelijke Japanse ramen met rundvlees
Zondag
We kunnen dit weekmenu, en daarmee onze Oosterse reis, natuurlijk niet afsluiten zonder bezoek aan China. Deze congee bereidt ons vast voor op de nazomer en eventuele kwakkelige dagen. Want ‘t is tegelijk een echte krachtpatser en een knuffel in een kommetje. Kun je soms ineens zo nodig hebben!
> Naar recept: Congee met spinazie en chili-olie